2019-07-15 85 views
好耐無見班中同,一約敍舊吹水,即刻諗起呢間😆以前讀書個時,一約食飯就首選打冷。無他,豐儉由人嘛。而家個人大咗,消費能力高咗啲,都仲係會好懷念呢種感覺!一黎到,女友就即係俾門口嘅大賴尿蝦攝咗魂魄。起碼叫兩隻先肯起鑊,其他飯腳又無咩興趣,咁無計喇,唯有同佢一人一隻。呢度係我地兩個各自食咗個下身先記得要影,可想而知原本有幾大隻。椒鹽有豉味,蝦殻炸得香脆。不過大瀨尿蝦無蝦味呢個通病,係永恆定律。沙拉蝦球,份量夠多,味道就係正常沙拉乜乜嘅味😂無驚喜,但係穩陣。蠔餅出場!不過老實講,炸漿咁厚嘅蠔餅,真係唔好食又硬,又油,蠔仔都有啲係唔新鮮...椒鹽九肚魚,呢個比較有誠意骨頭炸得透,魚肉唔梅,size岩岩好一啖一舊,秒清!啫啫通菜,有鑊氣又唔過鹹,通菜食落無渣,唔錯。叫夠$300送嘅鹵水拼盤,食落唔差,係唔洗錢呢個價錢黎講就超值啦埋單位位$200,想當年百元有找...不過物價飛漲,最緊要佢仲屹立不倒,等我地仲可以聚舊,呢個價值係無價。

蠔餅出場!不過老實講,炸漿咁厚嘅蠔餅,真係唔好食
又硬,又油,蠔仔都有啲係唔新鮮...

椒鹽九肚魚,呢個比較有誠意
骨頭炸得透,魚肉唔梅,size岩岩好一啖一舊,秒清!

啫啫通菜,有鑊氣又唔過鹹,通菜食落無渣,唔錯。

2019-07-12
$200 (Dinner)
  • 沙拉蝦球
  • 椒鹽九肚魚