同同事們見到原址餐廳轉左,所以去左試食,lunch time 都幾好多人下,如果遲去都要等下位。人氣推介係墨魚卷,墨魚餅,肉餅。仲有5個唔同既蕃茄湯底揀:普通蕃茄湯,酸菜蕃茄湯,西芹蕃茄湯,黑胡椒蕃茄湯,辣番茄湯。第一次去食時叫左個墨魚餅麵配普通蕃茄湯,個番茄湯底味道非常濃,唔會太酸甜甜地,令人飲完一啖左一啖,d 都亦都有好香嘅蕃茄味,同埋個湯入面仲有好多舊蕃茄😍好足料。但個墨魚餅就一般般,唔算好好味。當時有新開張優惠,好似$2一隻雞翼,d 雞翼個皮脆脆地好香口好好味~😋第二次去食時,我就叫左個墨魚卷麵配黑椒蕃茄湯,個墨魚卷好好味,入面d 墨魚滑好彈牙,有咬口,仲有成4塊甘多,食完覺得好滿足😋中意食少少辣嘅朋友就啱晒食黑椒湯底,唔會太啦有少少黑椒味,正!!有同事叫左肉餅,我都有試左少少,味道都好好,係有煎過既肉餅,咬時仲有少少肉質唔會太乾身。

墨魚餅蕃茄湯麵
雞翼
2017-07-07
$50 (Lunch)
墨魚餅蕃茄湯麵
雞翼