好有情調嘅中法結合餐廳,口味創新獨特,喺香港呢類餐廳真係好少見~嗌咗個五道菜套餐($318),包括:1. 精緻小食(兩款)唔好睇佢用咁大個盤裝🤣其實得兩粒嘢係食得架~香脆波波加豆豉海鮮,仲有啲咩就食唔出😂幾新奇,不過可能因為小編麻麻豆豉🙈所以覺得試下就夠~評分🌕🌕🌕🌕🌑2. 大雪卡(鴨肉、鵝肝)用煙灰缸裝住好得意🤣鴨肉碎同鵝肝嘅香味好出,春卷皮薄脆唔油膩評分🌕🌕🌕🌕🌗3. 海鮮蘑菇湯(是日海鮮、花菇)一開蓋菌香味撲鼻而來🙊再加埋蜆嘅鮮味,超級鮮甜~評分🌕🌕🌕🌕🌖4. 招牌卡邦尼雲吞(芝士、太陽卵) 第一次食覺得幾特別,中間嘅生蛋黃被芝士包圍住,再配埋忌廉汁,入口好香滑不過因為全部食材都比較重口味,所以食到最後有少少漏🤣評分🌕🌕🌕🌕🌑5. 牛扒兩式(焦糖洋蔥汁)兩式包括西冷同面頰肉🥩面頰肉燜到超級軟爛入味!完全唔洗咬已經吞到!相較之下,西冷就會韌少少,兩者口感係天差地別🙈睇你鐘意邊種啦~評分🌕🌕🌕🌕🌘6. 鹹蛋黃焦糖雪糕雪糕+米通+鹹蛋黃碎嘅組合第一次見🫣全部食材都係廚師自己整架!米通脆卜卜嘅口感再加即磨鹹蛋黃碎,令焦糖雪糕嘅味道變得好豐富,望落有啲奇怪嘅組合,食落又幾夾🤤評分🌕🌕🌕🌕🌖

嗌咗個五道菜套餐($318),包括:
1. 精緻小食(兩款)
唔好睇佢用咁大個盤裝🤣其實得兩粒嘢係食得架~
評分🌕🌕🌕🌕🌑

2. 大雪卡(鴨肉、鵝肝)
評分🌕🌕🌕🌕🌗

3. 海鮮蘑菇湯(是日海鮮、花菇)
一開蓋菌香味撲鼻而來🙊再加埋蜆嘅鮮味,超級鮮甜~
評分🌕🌕🌕🌕🌖

4. 招牌卡邦尼雲吞(芝士、太陽卵)
不過因為全部食材都比較重口味,所以食到最後有少少漏🤣
評分🌕🌕🌕🌕🌑

5. 牛扒兩式(焦糖洋蔥汁)
評分🌕🌕🌕🌕🌘

6. 鹹蛋黃焦糖雪糕
評分🌕🌕🌕🌕🌖

一個套餐點夠兩個人食呢~緊係要加啲小食啦🐒

1. 工人黑松露薯條($55)
份量多到嚇親🫣個桶大到食極都有…
薯條香脆唔油膩🍟蘸料唔係單單黑松露醬,仲落咗好多黑蒜頭碎!呢個combination係超級無敵香!
評分🌕🌕🌕🌕🌕

2. 辣炸雞($70)
辣椒粉都幾辣下🙊唔食得咁辣嘅記得提早告知店員
炸雞都幾大舊,炸粉算薄👍🏻
呢度嘅炸嘢都幾高質,都係唔會好油膩🫶🏻
評分🌕🌕🌕🌕🌗

3. 三文魚他她($70)
精緻小食個脆波波又出現翻啦🤣今次入面係滿滿嘅三文魚碎~
三文魚加牛油果呢個組合無得輸🥸而脆波波就增加咗口感令佢冇咁漏,幾好嘅配搭😽

• 三文魚他他
  • 海鮮蘑菇湯