2018-02-20
Happy friday! 忙足一星期! 放工緊要搵個地方避一避世, 呢間位於中環德己立街巷仔入面嘅餐廳神秘感十足, 未去過嘅朋友絕對估唔到呢度竟然"搵到食"餐廳內嘅裝修同外表相當配合,以沉色為主調,加上暗燈同枱上嘅燭光,真係有種去咗另一個世界嘅感覺呀呢間餐廳主打墨西哥菜,客人以外國人居多, 正值happy friday 都有唔少外國人喺度邊飲酒邊傾偈餐牌只有薄薄一張A4紙原本一心黎試慢煮24小時牛肋骨(24hour slow cooked beef rib), 侍應見我哋得兩個人就提提我哋, 呢個rib份量比較大,我地叫咗就可能試唔到其他嘢啦, 最後我地決定下次搵多D朋友先試啦。見佢咁老實,我地梗係順勢叫佢介紹番幾味啦黎到墨西哥餐廳又點少得 Tacos! 貪心嘅我地,點左Taco Platter ,可以一次過試曬5個口味 (分別有 豬 雞 牛 蝦 魚) 每一款都配唔同嘅醬汁 & 配菜我就特別鐘意豬肉加上菠蘿嘅配搭, 野味得黎又清新特別提提你!! 呢道菜,一定要趁熱食!! 因為擺耐咗塊皮就會比醬汁浸濕,一拎起就爛曬架啦。Scotch Egg 外層金黃酥脆辣辣地, 入面隻蛋重係流心架,
餐牌只有薄薄一張A4紙
Scotch Egg
外層金黃酥脆辣辣地, 入面隻蛋重係流心架, 一層脆一層軟再加個流心, 好有層次上碟時已切半。其實如果原個上, 俾我自己切開更驚喜
食到一半, 侍應就埋嚟問下我哋啲嘢啱唔啱食, 走嘅時候又問我地覺得點, 非常親切真心食得滿足又開心
兩個人嚟實在試唔到太款菜, I will be back!!!