2020-03-20 1999 views
我做咗中環上班族N咁多年啦,所以對喺中環無論食商務、一人餐或成班同事一起的午餐,都略有點知識。今日帶你嚟呢間,我一個月都會嚟幾次嘅「咪咪茶餐廳」,位於小巷利源西街中間。你一定估唔到,一間位於小巷中其貌不揚嘅茶餐廳入邊,居然不時有日本人或外國人喺度食午餐🍛。呢度CP值高,平時我鍾意食鹽焗雞飯🐔或蒸鯇魚飯🐠,除咗餐牌嘅食物之外,每日都有精選午餐。今日店員介紹:「黑椒德國鹹豬手飯🍖」好靚。好!就試吓啦,碟豬手飯嚟到,大大塊喎,應該有半隻豬手份量,炆得好琳滑,好惹味,超得👍😋!連埋餐飲,都係$46。你話抵唔抵呢🤑?雖然呢度嘅員工個個都中氣十足,但都有禮貌,午餐繁忙時間,仲有時會亂亂地,好搞笑😂。收銀嗰個中年哥哥仔應該就係老闆,風趣幽默。「咪咪」係一間非常之有人情味、地道嘅茶餐廳。推薦給中環上族中,尤其是係月尾嗰陣🤫,哈哈!

2020-03-20
$46 (Lunch)
  • 鹽焗雞飯
  • 蒸鯇魚飯