2017-10-02 1343 views
本身以為Kim's bowl係一間餐廳 但原來係做外賣自取的 不過買完可以係商場入面搵位置坐底食/拎返公司食 都幾方便~韓國魚蛋紫菜飯卷 $58紫菜卷係預先整好嘅 所以上手已經係唔熱 紫菜已經淋晒 睇落個樣好油 但係食落又無乜麻油香 但佢米飯嘅味道做得唔錯 而且飯卷入面嘅配料都多 口感層次豐富 韓國魚蛋味道甜甜地 薄薄的一塊都唔錯焗雞扒韓式便當 $82焗雞扒夠曬健康 唔油膩之餘肉質仲好嫩滑 配照燒汁 清新又惹味米飯用上韓國米 又香又好食 軟硬適中 配菜有黑豆、大豆芽、醬貢菜同炸小銀魚 同米飯撈埋一齊食別有一番風味炒粉絲略嫌太油 但口感非常煙韌彈牙韓國滋味炸雞拼盤入面有原味、甜辣、香蒜醬油炸雞同埋甜番薯條 仲有一串炸薯仔 薯仔切得好薄 感覺太油膩 食落無咩薯仔味 反而似食緊油既感覺... 炸雞嘅咋粉太多 唯一好嘅就係食落唔會好油味道方面我覺得甜辣味最好 原味過咸買多兩枝汽水黎配炸雞 菠蘿同蜜桃味都好飲呢!有時諗吾到食咩 又想試韓國菜都可以考慮一下佢~
韓國魚蛋紫菜飯卷 $58
焗雞扒韓式便當
焗雞扒韓式便當 $82
炒粉絲略嫌太油 但口感非常煙韌彈牙
韓國滋味炸雞拼盤
韓國滋味炸雞拼盤
味道方面我覺得甜辣味最好 原味過咸
買多兩枝汽水黎配炸雞 菠蘿同蜜桃味都好飲呢!
有時諗吾到食咩 又想試韓國菜都可以考慮一下佢~
TakeAway
焗雞扒韓式便當