2023-01-11 89 views
今日同朋友嚟中環行街,朋友話想食拉麵,我見中環都有金鶴拉麵🍜,之前試過覺得好味,所以推介俾朋友👍🏻放工時間入座,剛巧可以安排到一張二人枱,空間好闊落,坐得舒服😌睇咗一陣,原本想encore 上次食過果款,但又想試新嘢,糾結咗一輪,我就揀咗黑蒜湯拉麵😍當碗面送上枱之際,已經傳出陣陣黑蒜嘅香味,淨係聞落去已經覺得好味。當你第一啖食落口嘅時候,個湯底有幾清喎,黑蒜味又唔會過分濃烈,味道恰到好處,非常好good👍🏻朋友就揀咗店長推介極濃雞白湯拉麵,朋友都大讚佢個湯底正,好濃好味,重點配搭啲炸牛蒡,就更加正😆一定要提就係,要即場下載個app做會員,除咗可以儲積分換食物,即時登記可以送你一罐可樂或者糖心蛋一隻。我同朋友兩個一齊登記咗會員,所以我哋就換咗一罐可樂及一隻蛋,好抵食😍最後仲加左一串串燒雞翼,燒得好好味,個邊仲係脆架😋

最後仲加左一串串燒雞翼,燒得好好味,個邊仲係脆架😋
$150 (Dinner)