2024-10-28
今日同大家介紹位於中環嘅一間Fusion菜😋餐廳用咗80年代懷舊設計風格,牆上面仲寫住「鬼佬涼茶」 真係好特別,而且仲佈滿霓虹燈 成個感覺都好時尚😍而且店員嘅服務態度真係超好 非常細心👍🏻-頭盤我哋揀咗炸芝士年糕 $78非常之邪惡每粒都炸到脹卜卜好靚呀 口感外脆內非常煙靭 加上麻辣花生肉鬆好好食呀👍🏻-主菜叫左二十四小時伊比利亞慢煮叉燒$198配上溫泉蛋 呢度餸係佢哋嘅signature之一😍一定要試吓啊 叉燒肥瘦適中 經過二十四小時慢煮令到肉質依然好嫩,而且蜜汁味濃厚 配上豬油撈飯 真係一試難忘💯 -蒜片煎封開邊去頭有殼老虎蝦🦐$178分別有虎蝦本地鮮魷魚 西班牙黑毛豬火腿 同埋蔬菜 炒蝦子粗麵 啲汁掛晒上麵度 海鮮味極鮮👍🏻 呢個配搭唔錯😋😋-嘢飲方面我哋叫咗兩杯Cocktail,分別係花生湯圓 $125 隻碗真係好有特色有啲似飲緊花生芝麻糊 味道幾濃郁 面頭係花生味泡沫 酒係用咗威士忌🥃非常之特別💯必點-另一杯叫咗小高特調$125係一杯菊花味嘅酒 非常之特別 第一次試呢個配搭又唔錯幾夾喎👍🏻-
成個感覺都好時尚😍而且店員嘅服務態度真係超好 非常細心👍🏻
頭盤我哋揀咗炸芝士年糕 $78非常之邪惡
每粒都炸到脹卜卜好靚呀 口感外脆內非常煙靭
加上麻辣花生肉鬆好好食呀👍🏻
主菜叫左二十四小時伊比利亞慢煮叉燒$198
嘢飲方面我哋叫咗兩杯Cocktail,
分別係花生湯圓 $125 隻碗真係好有特色
另一杯叫咗小高特調$125