今日我地去左舍望住海景食午飯,真係好chill,有室外同室內可以簡我地叫左個北菇鮮雞窩仔飯$349,有飯焦,而且飯質粒粒分明,而佢隻雞係比一般雞大隻,所以肉比較多,而且仲有冬菇,好足料,冬天食完暖粒粒添另外我哋仲叫咗兩個點心,香檳金蝦餃$62同流心紫番薯$62蝦餃表皮係粉紅色,上面仲有金箔,非常華麗有氣派,而蝦餃皮亦做得厚薄適中,蝦肉彈牙流心番薯🍠採用紫色番薯,特別鮮甜,而且咬落去番薯餡會流出嚟,咬落去有小小酥皮脆口嘅感覺,好特別另外呢度嘅茶類係一壺,有大佛龍井茶、碧螺春、人蔘烏龍同埋大紅袍我哋叫咗人蔘烏龍$118,可以無限加水添飲,好重人蔘味,就算加咗幾轉水都依然茶味好濃,高質茶葉!總括來講,呢度環境清靜,面對着靚景食嘢,真係一個打卡嘅好地方

另外我哋仲叫咗兩個點心,香檳金蝦餃$62同流心紫番薯$62

• 香檳金蝦餃