2013-07-28 1569 views
真難以想像喺蘭桂坊會有二百多元嘅牛扒2人晚餐,套餐包醒胃沙律,2個頭盤,2主菜及2杯酒(星期1-3去,仲每人多1杯),但竟然在團購網上找到。當晚未夠7時已到達,只見1枱外籍人士在把酒言歡,店內每枱都有1點1點嘅燭光,在旋律伴隨之下感覺柔和舒適。係時候點菜了,前菜要咗香辣大蝦及意大利水牛芝士伴巴馬火腿片,主菜選馬撒拉醬汁肉眼牛扒及意大利紅醬海鮮燴飯,2杯香檳及紅白酒各1。首先來碟醒胃黑醋汁沙律及香檳,我只可說我兩對黑醋汁都不感興。緊隨著嘅係香辣大蝦及芝士巴馬火腿片,蝦炸得脆脆,但蝦身有“乸”過嘅味道,醬汁不太濃味,帶有少許酸咪咪嘅味;而芝士巴馬火腿片兩者都不太香濃。慢慢吃慢慢影相,主菜到了,但牛扒來時變咗全熟,幸好不太靭,牛味不濃的它配上醬汁後味道還可以;意大利海鮮燴飯嘅餸不多,但都有兩隻青口及少糧海鮮粒,味道普通。果腹後捧著紅白酒坐著坐著,來到live band表括演時間,原本感覺幾正,但不知可來突然有大群嘅自由人惠顧,他們幾乎遮蓋整個舞台及掩蓋那強勁嘅音樂。
2013-07-22
$131 (Dinner)
Dining Offer
Group-buy