2023-04-18 355 views
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/阿肥🦁阿瘦🐰嚟到中環呢一間餐廳第一次試秘魯菜,餐廳入面有好多充滿異國風情嘅壁畫🎨,店員非常之熱情❤️‍🔥,菜式方面對我哋來講都幾新奇🤣,如果大家想試秘魯菜嘅話可以試下哩間!🍗招牌秘魯烤雞 (半隻) $145烤雞喺呢度嘅招牌菜💖,烤雞非常之入味,就算唔使點醬都好夠味😋,而且表面少少脆,肉質Juicy唔乾。另外不得不讚吓佢嘅配菜,烤番薯🍠非常之甜,加埋清新嘅沙律🥗中和返烤雞嘅重口味。🐟海鱸魚他他薯蓉 $118海鱸魚他他撈埋七味粉沙律醬,加上有少少鹹鮮味嘅薯蓉🥔,加上洋蔥🧅、魚籽、橄欖🫒,(仲有少少好似腐乳嘅醬?),清新得來有魚嘅鮮味,加上少少鹹香,呢個味道嘅組合對我哋來講相當新鮮🤩!🫔秘魯豬肉糭 $89糉唔係用米包,而係粟米蓉,外面口感綿密、粉粉地🤔。中面包住肥豬肉,配埋酸酸地嘅洋蔥同黃辣椒醬,口感味道都幾特別😌。💸人均消費:$150-200📍Chullschick 中環蘇豪嘉咸街45-53號地下D舖灣仔月街2-12號地下D,E,F號舖#fatthin_中環 #fatthin_灣仔#foodie #香港美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkf
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/

📍Chullschick
中環蘇豪嘉咸街45-53號地下D舖
灣仔月街2-12號地下D,E,F號舖

#fatthin_中環 #fatthin_灣仔

#foodie #香港美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblog #hkig #hkigfood #吃貨 #秘魯菜 #中環好去處 #灣仔好去處 #中環美食 #灣仔美食 #中環 #灣仔 #烤雞 #午餐推介 #晚餐推介 #平民美食 #平價美食 #性價比高 #美食推薦 #中環秘魯菜 #多國菜 #特色美食-