2019-06-11 106 views
好朋友在中環番工,午餐一起相約在附近。之前網上睇過呢間台式餐廳介紹,加上我地都超大愛台灣,所以就一齊來搵下食下。一入來餐廳就覺得好特別,陳設好似酒吧,好有FEEL, 我估如果晚上來,應該更好玩。台式小食係我地大愛,花枝丸更是首位,好香又大粒,而且彈牙,真係好似在台灣食個D,令我想起淡水的街頭小食。鹽酥雞都是台灣名物,可以在中環食到真係開心,雞件好大塊,而且新鮮炸起真係超正,建議即刻食,因為我有一件只是放左一陣先食,就即刻冇即食個種脆脆感~秋葵好有益,不過平時真係冇咩機會食,食咁多炸物所以就叫個來平衡下今日既菜單好大條同埋清甜,其實只需點少少醬都已經好好食,食材應該都幾新鮮主食我愛牛肉麵,呢個黑蒜香油牛肉麵真是好正,個2條係油炸鬼,好脆架~又咸咸地又香,另外牛展都好厚切下,麵我就要左拉麵,整體好好食~!好飽呀A菜就是幫助消化的LA~~~因為其他野食實在太豐富又大碟......招牌飲品,O岩曬呢個天氣,熱天飲綠豆沙牛乳,清新而且都解渴。冇想像中個滯感,第一次試呢個飲料,原來都唔錯~!!!!有新發現真係開心~今次來食我地都食滿意,價錢都OK, 中環來講午餐$250兩人,食左咁多野都是抵食之選
花枝丸
鹽酥雞

涼拌秋葵

黑蒜香油牛肉麵
台灣A菜

綠豆沙牛乳

2019-06-10
$125 (Lunch)
花枝丸
鹽酥雞