2022-09-22
依家位於中環蘭桂坊嘅日式西式fusion菜,從Zoe暗白色作為主調,餐廳嘅燈光比較昏暗非常之有氣氛!食物創新又高質之餘,真心會一樣嘢都好食!各位鍾意食好嘅朋友有福啦!依家每位消費滿$200都可以優惠價$8叫一隻生蠔,仲要唔限量!勁想瘋狂encore🤤🍴Bread (7/10)麵包非常香脆,用咗意大利嘅食法,點醋同橄欖油,幾香幾清新。有兩種麵包一種麥香重,一隻就係白麵包!🍴 Daily Gazpacho $78 (7.5/10)紅菜頭凍湯,紅菜頭係酸酸地,個忌廉係微微甜,撈勻左兩者都中和左,微微酸,都好清新開胃!🍴Croquette With Truffle $78 (7/10)松露可樂餅,外脆內軟,入邊係薯仔蓉同埋少少松露,個薯蓉係好香滑,好香濃薯仔味,松露味就比較淡,個醬汁鹹鹹甜甜好似味噌!作為小食都唔錯。🦪Oyster Irish Rock $8 (7.5/10)而家做緊只要每人消費夠$200就可以無限添加$8優惠價一隻,蠔雖然細細隻,但都有蠔味,幾香,肉質都Creamy,有海水味,唔會太腥,$8隻真係好抵食!🍴Carabineros Tartar $198 (8/10) 紅蝦刺身
🍴Bread (7/10)
🍴 Daily Gazpacho $78 (7.5/10)
紅蝦刺身,海水味都幾香濃,但一啲都會鹹,係屬於鹹鮮嗰種,肉質比較軟淋,幾香嘅,用咗黑醋同三文魚子同埋橄欖油,同少少鹽去調味,層次豐富好食!
🍴Padron Peppers with Maldon Sea Salt $78 (7.5/10)
唔會太乾身有少少油嘅感覺,辣椒鹹鹹辣辣,好刺激!辣椒籽爽口!
🍴 Roasted Suckling Pig "Segovia Stule"
Brandy Apple Puree,Sherry Pork Sauce $268 (10/10)
西班牙乳豬外皮好香脆,肉係慢煮非常軟淋,幾乎唔使咬就散開咗,超香豬肉嘅味道同埋油香!個蘋果酒汁,好香嘅酒味唔會太濃,點嘅時候唔會冇咗豬肉嘅味道。個底有啲蘋果嘅嚟打得非常細滑,酸酸哋解膩,真心超好食😆😆
🫖Earl Grey $50 (8/10)
茶係黑茶伯爵茶,非常香,但係有少少刺嘅後勁,入口係非常順滑好好飲!
🍸Cocktail $110 (8/10)
用咗三峰,Vsop,Cranberrv,Dry martini特別調製,酸酸甜甜好易入口,酒味都唔算好濃,有少少提子味!幾唔錯!
🍴 White chocolate expresso pannacotta,Caramel Toffee foam $58 (10/10)
白朱古力咖啡奶凍配焦糖拖肥泡沫,平時真係好驚白朱古力會太甜,白朱古力香而不甜,好有奶味,奶凍好綿滑,仲有一層薄朱古力碎,焦糖拖肥空氣感比較重,有焦糖嘅香但唔會太甜,呢個配搭新奇又有創意,真心個甜品好好食!
推薦指數: 9/10
食物高質有創意又好食!店員服務態度超級好,
好有禮貌好有笑容,會詳細介紹菜式,亦都好快收走食完嘅碟,見到我哋自拍又主動幫我哋影相,真係超級加分,想食西餐都會推薦呢一間!私心收藏,下次都會再嚟食!