2023-11-02
好同事補請生日飯,今次揀咗中環PHI Coffee & Pancake 試吓,本身都mark左呢間餐廳好奈,適逢有人請食飯,一於食佢啦。因為我哋冇book到位關係,所以我哋特登早些少出門已免要排隊等入座。餐廳店內裝修得幾靚幾fancy,有大量乾花佈置,好有少女Feel,環境尚算闊落,都坐得舒服既。Menu用心製作,造到真成本雜誌咁,見到d甜品相,搞到我樣樣都好想叫來食。我哋3人行就叫咗以下食物💕☕️🍵🍹飲品:♥︎Tiramisu Coffee $52呢杯Coffee可以話係一次過滿足晒兩個願望就係有甜品食+有咖啡飲,個Cream入口好香滑,咖啡味香濃有水準,再加上手指餅,成杯野真係好鬼正。喜歡Tiramisu的必食。♥︎Yunnan Black Tea $38朋友話冇咩特別♥︎Matcha Latte $42朋友話正正常常🍝🥪🥞🍮食物:♥︎ DARKNESS SEAFOOD MONSTER IN RISOTTO 漆黑中的海鮮應大利飯 $115♥︎PHI All Day Breakfast 全日早餐 $132♥︎ TOMATO CONFIT AND GRILLED TUNA PASTA
我哋3人行就叫咗以下食物💕
牛油果火腿牛角包 $85
♥︎ CLASSIC EARL GREY SOUFFLE
經美英式伯爵茶梳乎厘 $158
✰特別推介💕
必食一定係個梳乎厘,送上枱時非常新鮮熱辣,入口軟軟淋淋口感好正,味道仲好好好好味,Earl Grey茶味香濃,甜度適中,必食必食。
另外個油漬蕃茄烤吞拿魚意意粉,個蕃茄意粉味道好好味,但係我嫌個吞拿魚肉肉質麻麻哋,有啲鞋。
✪總括
鍾意食梳乎厘同埋Tiramisu既朋友仔一定要來試吓呀。
大力推👍🏾
推介指數:8.5/10