香港站下面有好多舖頭 有少少似尖沙咀地鐵站咁😂 不過平時點樣頭多唔太吸引我😂 因為好似其他地方都會有呢啲舖頭咁 但今次就搵到一間舖頭唔係到到都有 佢報賣嘅甜點賣相好靚🤩 最後人唔到手買咗成盒🐷🐷🐷我哋入手左一盒九個嘅Horn 一共有九隻味道包括: 🦄雲呢拿吉士忌廉號角🦄伯爵茶朱古力號角🦄開心果號角🦄士多啤梨忌廉號角🦄抹茶紅豆忌廉號角🦄藍莓芝士忌廉號角🦄芒果忌廉號角🦄荔枝忌廉號角🦄朱古力忌廉號角真係有超級多款式 9隻味道嘅Horn仲有個盒可以擺埋一齊 超級colorful🤩 全家人一齊開心share都仲得😏9隻味道都唔錯✊🏻 以下會分享一啲我哋超級超級推介嘅味道🤩.🐷朱古力忌廉號角 👅9/10鍾意朱古力嘅人應該會幾鍾意呢一個味道 因為朱古力味道非常香濃 但又唔會話太甜/太苦 我覺得佢係成功攞到中間平衡位✊🏻🤤.🐷伯爵茶朱古力號角🍫 👅8/10伯爵茶同埋朱古力嘅味道兼備 唔會互相冚咗對方嘅味道😁 然後伯爵茶 原來係用我哋之前都飲過嘅T2牌子 T2喺澳洲嘅茶界LV😂 做得非常出色✊🏻 .🐷開心果號角 👅9/10開心果味道香濃 加上上面有啲開心果碎 令到口感同埋味道都更加豐富🥰.🐷抹茶紅豆忌廉

我哋入手左一盒九個嘅Horn 一共有九隻味道

🐷朱古力忌廉號角 👅9/10
🐷伯爵茶朱古力號角🍫 👅8/10
🐷開心果號角 👅9/10
🐷抹茶紅豆忌廉號角 👅8.5/10
開頭我都冇留意原來佢仲有紅豆嘅味道 因為見佢綠色咁樣以為得抹茶味🤣 宇治抹茶味道幾濃🍵 然後原來裏面仲有紅豆嘅味道 抹茶同紅豆真係Perfect match 裏面有啲甜甜地嘅紅豆蓉🫘 口感唔錯🤤
🐷荔枝忌廉號角 👅8/10
荔枝味道濃得黎唔假 亦都唔會太甜 而且荔枝味道好清新 所以相對上油膩感更加低🤩
🐷雲呢拿吉士忌廉號角 👅8.5/10
雲呢拿味道並唔係源自香精 而係真係用來自馬達加斯加嘅雲呢拿籽👀 所以喺個忌廉裏面都見到有啲雲呢拿籽👍🏻👍🏻 咁樣成本高好多 但真係味道都香好多😂 睇返發現馬達加斯加嘅雲呢拿籽非常特別 係會帶着一種淡淡嘅酒甜香味✨ 雖然我平時唔飲酒 但覺得咁樣加咗少少酒味嘅雲呢拿味真係好特別✨✨
佢哋除咗cream出色 連脆筒都整得幾好👍🏻
🦄酥皮幾鬆脆👍🏻 口感好好
🦄面頭有啲焦糖 所以更加香 同埋有少少「光面」感 睇落更有食慾😂
🦄充滿牛油香味🧈
我哋今次係喺香港站買嘅 店員同我哋講🚶🏻‍♀️ 最近沙田都會開埋分店 咁住新界嘅人都可以買到啦🥰
TakeAway