2024-02-09
平時lunch通常都係茶餐廳,今次有時間又見呢間食秘魯菜好似幾特別,同埋餐廳裝修充滿異國風情,所以特登黎試下😆🍽️招牌秘魯烤雞 配雜菜沙律、烤蕃薯 (6/10)烤雞皮上面充滿香料味,但唔夠入味,肉質亦唔算好嫩滑😶好彩配搭既黃辣椒醬加返分,食落幾惹味👏🏻而呢碟菜最有驚喜既竟然係蕃薯🍠,好甜🤣🍽️香脆魚三文治 配蒜香飯 (6.5/10)炸得好酥脆,魚肉仍然保持到嫩滑但無咩魚味🫣而三文治包睇落以為會好硬,但食落又會,仲食到少少麵粉既甜味,唔錯👌🏻🍽️煙燻豬肉三文治 配薯條 (7/10)無味煙燻😂肥豬肉烤有少少乾身,扣左啲分🙈但勝在呢款包入面配左蕃薯蓉,仲有他他同黃辣椒醬,甜甜地加埋酸酸辣辣既醬汁,層次好豐富好味👍🏻以調味黎講我會中意呢款多啲😄—˗ˏˋ 𝓜𝓮𝓶𝓸✍︎ ˎˊ˗中環呢個地方真係有好多特色異國菜,今次試呢間秘魯菜味道中規中矩,唔算好驚喜,有興趣既可以一試,但未去到要特登去食既程度🫢✨推薦指數:6.5/10
🍽️招牌秘魯烤雞 配雜菜沙律、烤蕃薯 (6/10)
🍽️香脆魚三文治 配蒜香飯 (6.5/10)
🍽️煙燻豬肉三文治 配薯條 (7/10)
—
˗ˏˋ 𝓜𝓮𝓶𝓸✍︎ ˎˊ˗