2020-03-30
=========📍中環chillchill cafe -- Artisan Cafe☕話說想去呢間cafe好耐🙊前排終於約到@feedmytummylikemichelin一齊去😍chillchill地食咗個lunch💕12:30-2:30 order主食仲可以半價配飲品,會抵啲😋---------⭐Avocado, Egg & Parma Ham Toastie ($48)餡料勁豐富🙊牛油果口感軟腍,食落好creamy😋炒蛋正正常常,略嫌有少少老🙊parma ham捲成玫瑰花咁樣好吸睛👍多士微微烘過,但因為炒蛋嘅蛋汁變腍左,所以食落口感唔太好😂整體普通---------⭐Bagel with avocado,salmon,creamcheese ($78)Bagel表面有啲硬同乾,但bagel肉食落都算煙韌嘅,牛油果軟熟幾香,三文魚鹹香十足,再加埋creamcheese酸酸地,味道好豐富好滿足👍👍伴碟嘅沙律菜可以解下膩refresh一下,唔錯💕---------⭐Osmanthas Latte($22.5)呢杯係桂花latte💕小編都係第一次飲🙊第一啖飲只係覺得係好普通嘅latte
---------
⭐Osmanthas Latte($22.5)
呢杯係桂花latte💕小編都係第一次飲🙊第一啖飲只係覺得係好普通嘅latte味,但原來桂花味喺後勁慢慢滲出黎😍味道幾驚喜,不妨試一試👍
----------
⭐Rose Latte ($22.5)
呢杯比桂花嘅甜度高啲,個人覺得玫瑰味比咖啡味重一點🙊
----------
整體黎講食物不過不失,未算係好驚喜,但賣相相當唔錯👍另外店舖裝修雅緻,好有復古feel💕
--------
賣相:8/10