2021-06-20
1933 views
中環呢間日式串燒店行型格路線,唔止有資深日本師傅駐場助陣,仲係以日本備長炭同真‧炭爐製作,主打12款唔同部位嘅雞肉串,而且只會用喺屠宰後24小時內嘅新鮮雞🐓,12款部位包括:免治雞肉、雞肝、雞腿、雞柳、雞皮、雞頸、雞翼、雞心、雞腎、雞胸軟骨、雞尾、同埋雞心元,真係雞全部都係雞🐔🐔🐔🐰雞腿 $45佢地嘅雞腿會先喺熟成兩日,再拎去燒,務求令肉味更濃更鮮減少油膩感,佢食落啖啖肉,而且燒得岩岩好好嫩,值得一食🍗🐰免治雞肉 $45呢個聽講係必食,但我覺得比較普通,介紹話呢個串燒好考功夫,師傅會將雞肉同山芋、洋蔥等食材混合,以人手搓肉處理,但食落又唔覺佢口感特別出色,而且無咩雞味,比較普通。🐰雞皮 $38好燶🤯!!!失望!!!🐰雞心$45口感彈牙,外脆內軟,配埋加埋麻油、蔥等調味更惹味,而且唔怕腥,幾好食!🐰和牛崩沙腩 $65見佢係和牛都有啲期望,但牛味唔出,一串夠哂🥲🐰豚五花腩 $38好食!外面燒到好脆好香口,咬入去好香油香,而且豚肉味突出🐖高質五花腩!🐰親子丼 $75比想像中大碗🤣佢仲會跟一碗雞湯,一個人食就會唔係好食得落串燒,熱辣辣係幾好食,雞煮得好滑,個汁送飯都幾夠味,不過雞味唔重,同串燒
🐰雞腿 $45
🐰免治雞肉 $45
呢個聽講係必食,但我覺得比較普通,
🐰雞皮 $38
好燶🤯!!!失望!!!
🐰雞心$45
🐰和牛崩沙腩 $65
見佢係和牛都有啲期望,但牛味唔出,一串夠哂🥲
🐰豚五花腩 $38
🐰親子丼 $75
比想像中大碗🤣佢仲會跟一碗雞湯,一個人食就會唔係好食得落串燒,熱辣辣係幾好食,雞煮得好滑,個汁送飯都幾夠味,不過雞味唔重,同串燒無得比,唔知係唔係都係24小時內屠宰嘅雞。
整體黎講覺得佢單計食物黎講唔太值呢個價(不過考慮埋定位、裝修格調、位置,都明嘅🙂)雖然主打雞串燒,但串燒水平參差,唔可以話唔好食,但無想像中咁高質,如果鍾意串燒都可以試下!