2022-11-01
週末到中上環閒逛,行完PMQ之後有啲肚餓😂於是喺附近搵咗一間cafe休息。由於鄰近萬聖節,cafe充滿相關裝飾,充滿節日氣氛🎃Brunch $198/1(美式薯餅/田園沙律/卡邦尼意粉/Dirty monkey latte)薯餅明顯食得出薯仔顆粒,幾有咬口;田園沙律味道清新,加上淋咗醋汁;意粉creamy,鹹味來自煙肉碎,有飽足感💕Dirty Monkey latte 帶有棉花糖般香甜既感覺,令人心裡暖笠笠haha(蝦醬炸雞槌/蘇格蘭蛋/班尼迪蛋酸種麵包多士/Sesame & charcoal latte)雞槌帶有濃濃蝦醬味;蘇格蘭蛋喺麵包著一層厚厚嘅肉碎&半流心蛋,食落大滿足;多士有成半個牛油果,連埋啲煙三文魚同埋班尼迪蛋,層次豐富🤤Sesame latte味道濃郁,口感香滑,帶有芝麻的顆粒狀🖤<英式雜莓吉士班戟配雲呢拿雪糕> +$40雜莓吉士班戟賣相吸引,有啲似厚身版嘅熱香餅~本身質地鬆軟味道香濃,配埋上面嘅雲呢拿雪糕🍦&水果,清爽可口!
由於鄰近萬聖節,cafe充滿相關裝飾,充滿節日氣氛🎃 Brunch $198/1
<英式雜莓吉士班戟配雲呢拿雪糕> +$40