2022-09-25
The Diner係蘭桂芳略有名氣嘅美式餐廳,門口大大個霓虹燈牌,裝修走美國60,70年代路線, 紅皮卡位, 懷舊播碟機, 點唱機 ,leica相機牆,仲有機舖街機, 打卡位處處. 🔮Skirt Burger 美式菜出名大大份,今次慕名而來為咗食店家嘅signature 裙子漢堡,真係好有特式,一上台就俾佢果塊大過我塊面嘅車打芝士吸引,廚師係open kitchen 即叫即整,所以芝士味真係好香.重點係呢個burger睇得又食得,入面塊安格斯beef patty 大概有半寸厚,煎到5成熟,好juicy, 加埋caramelized onion,真係流哂口水!因為塊芝士面積太大,所以我切唔到,所以我拎出來撕開兩邊, 疊埋再放番落個burger到,大大啖咬落好,woo,好正呀! 仲有跟配薯條同埋Cole slaw 迷你沙律,成個餐絕對夠兩個人食呀! 🔮Skillet Nachos menu上面寫係small plate,點知一D都唔small,仲要係extra large, 真係好大碟.一上台又嘩一聲! 新鮮牛油瓜, 搭上粟米粒莎莎, 焗牛肉醉, Feta + Cheddar C
🔮Skirt Burger
🔮Skillet Nachos
menu上面寫係small plate,點知一D都唔small,仲要係extra large, 真係好大碟.一上台又嘩一聲! 新鮮牛油瓜, 搭上粟米粒莎莎, 焗牛肉醉, Feta + Cheddar Cheese, sour cream,仲有我最喜愛嘅jalapeño, 加粟米脆片.廚師張所以材料放上鐵pad上面,上菜前會再杆溶D芝士,然後成個pan上枱,好香之餘又好fresh
🔮Buffalo Wings
呢味水牛城雞翼超惹味,Grilled 完之後再淋上自家制製墨西哥creamy 辣醬,再焗幾分鍾先上碟,個source 酸酸辣辣好有墨西哥feel!
🔮Pineapple ginger sprinkling & Orange ginger sprinkling
鮮榨薑汁溝埋新鮮果汁再搭個有汽sparkling,個啖氣同薑汁真係令你醒神哂!爽呀!值得一試!
可能係星期五晚, 所以都好full,我提早咗一星期book所以先有位.建議大家都係先預約book位會比較好.仲要讚吓店員既服務,入面清一式侍應都係菲律賓姐姐,welcome 之餘仲好helpful, 見我影相唔夠光,仲拎佢自己個電話來幫我打燈,very nice呀!加分!
Skirt Burger
Skillet Nachos
Buffalo Wings
Pineapple ginger sprinkling
Other Info. :
Menu上面仲有好多款特式 burger, snack plates , 特式 cocktails & mocktails 等等