2012-06-24 197 views
今日無聊係深水埗行, 睇下有冇啲咩工具要準備下星期七一煙花時用 , 無意間比我行到了呢間未食過既麵店, 以全場$15既招萊吸引客人 , $15唔算平 , 不過鐘意試新野既我一定唔放過。鐘意食腩河既我 , 緊係叫返個腩河過下口癮 (話唔定遲啲黎個安格斯腩河指數? )佢地既牛腩係比較偏向腩肉結實而中間帶點脂肪既類型, 脂肪帶出小許但是唔濃郁既牛腩香 ,如果唔好食濃味既人算幾適合, 好濃味既人就未必太岩了。湯底茶黃色, 普通既清啖味道, 好飲湯既人唔好抱太大期望。。。河粉底唔錯 , 唔會爛到一pat野咁, 幾爽口, 以$15既平價店來講 , 算幾多下, 或者係牛腩以外既麵應該唔錯 , 呢啲留比其他食評家了。。店面算幾細下, 坐唔到好多人 , 比較唔滿意佢地唔多執野抹野, 我張檯坐底時已經有好多上一手既"戰跡" , 另一張大檯既人食完之後到我走之前都未有人抹過。。戰跡滿佈 , 介意既人要小心價錢佢未去到自殺超平價十蚊碗哥啲, 十五蚊碗, 油菜六蚊,算係合理啦。。整體而言, 佢算係一家可以食得下既麵家。如果以飽肚為目的 , 可以一試 , 如果期待會有美食既 , 你入錯地方了。。

鐘意食腩河既我 , 緊係叫返個腩河過下口癮
(話唔定遲啲黎個安格斯腩河指數?
牛腩河 ($15)

Other Info. : 除左"戰跡"問題外 , 我坐走廊細檯位時 , 隔離廚房洗碗阿姐出力洗碗到啲水彈到落我隻腳到 , 好在沒彈落啲麵度姐 , 不過相信只係個別事件。。。 如果係要比安格斯腩河指數 , 我比65分
2012-06-24
$15 (Tea)