2012-06-22 113 views
又到星期六晚, 係時候出動搵o野食. 睇o左一大輪openrice, 最終揀o左呢間迎月小菜館.決定o左就拿拿聲出發. 因為要ja車去, 所以事前要check定carpark資料. 最近可以泊mikiki, 響正對面. 另外有個空地車場, 行兩三分鐘, 但就平d, $10個鐘.7點正去到, 比我想像中多人. 無乜吉位但亦唔算噓陷, 無訂位但兩位即有. 餐牌食物選擇都幾多, 但兩個人叫送食飯確實係有d難度.最後叫o左: 椒鹽鮮魷, 豉椒炒聖子, 豉油皇中蝦, 同je je唐生菜煲.椒鹽鮮魷, 賣相有別一般o既椒鹽鮮魷, 一舊舊好似縮水麥樂雞o甘. 你又唔好睇佢樣衰衰o甘, 查實都幾好味! 魷魚新鮮, 出面層粉一d都唔厚仲幾脆口! 好食!!! 豉椒炒聖子, 聖子新鮮但偏咸, ok啦.豉油皇中蝦. 原本餐牌係虎蝦, 但亞哥仔話今日得中蝦無虎蝦, o甘咪要中蝦囉, 當然價錢會平返少少啦. 賣相都唔錯, 蝦亦唔細隻, 但我同老婆一人食o左一隻就無食喇, 因為d蝦唔係好新鮮, 梅梅地. 好在同老闆反映之後佢都肯退, 叫我地叫過第二樣O野食.之後我地叫o左個例湯, 係粉葛豬骨湯. 足料無味精. 但

豉椒炒聖子, 聖子新鮮但偏咸, ok啦.

好在同老闆反映之後佢都肯退, 叫我地叫過第二樣O野食.

之後我地叫o左個例湯, 係粉葛豬骨湯. 足料無味精. 但唔知係咪之前食個聖子咸, 所以覺得個湯有d淡.

je je唐生菜正常, ok 好味.

整體黎講我覺得算ok, 起碼有問題o既送佢都肯收返. 但老婆話海鮮唔得係死罪, 唔會再幫櫬喎.

2012-06-09
$170 (Dinner)