2022-12-15
「茶木」一向係我首選台灣料理既餐廳✨,無論主食牛肉麵以至甜品土司,每款食物都有水準,上星期放工就去左德福商場既分店。🍱晚嚐二人套餐真心推介👍🏻,$258已經包埋小食🍡、主菜、飲品,仲可以加點甜品,台風小食有六選二,最推介當然係路邊攤小食,鹽酥雞排🐓、福州魚丸🐠、台式烤香腸,各款食物都非常美味😋。另一款小食紅油抄手,一碟四件皮夠薄肉夠厚,配合辣油開胃好味。我哋仲加$22配多一款小食麻辣豬耳朵,麻辣🌶加爽口彈牙既豬耳朵,作為配搭小食一流。主食共有十款選擇🍱,茶香三文魚湯漬飯🍵特別又好味,三文魚表面煎得香脆,肉質保持juicy👍🏻,加埋茶湯入飯及其他配料包括蝦乾、木魚等等,口感豐富,非常味味。另一款主食烏魚子元貝手作麵🦪,元貝煎香表面而有咬口✨,而手作麵軟硬適中,配搭烏魚子醬汁Juicy 又creamy。另外再加點一碗茶本招牌紅燒牛肉麵😋,尼款台灣麵非常推介,牛肉肥瘦適中,軟硬度一流,肉夠厚又夠軟,必食之選。👍🏻