2023-11-01 30 views
呢間小店經常經過,大部分時間都會爆滿,睇返餐牌價錢合理,造就咗去探店嘅衝動用qr code落單快捷方便點咗一個二人餐,有小菜、小食、菜類、湯品同甜品擺放食物嘅碟,都係用同一個款式,竟然可以拼成一朵花生炸香茅大豬扒~豬扒夠曬厚肉且入味,旁邊嘅汁料更加有劃龍點睛之用暢和招牌海南雞半隻~份量比我想像中大,雞肉夠曬嫩滑,特別係雞髀部分,啖啖肉,大滿足!汁料方面,有三種選擇,每種都各有特色!泰式炸蝦餅~蝦餅炸到呈現金黃色,賣相一流,而且非常彈牙!參巴醬菠菜~菠菜口感幼滑配上惹味香辣嘅參巴醬,將整件事提升了一個層次!香料雞油飯~除咗雞油之外亦放上香料,相對地油膩感會大大減低,香料更加可以加添惹味感!椰子冬瓜清雞湯~雞湯非常清澈,椰香滿溢!椰汁西米糕(甜品)~椰汁西米糕一口一個,份量剛好,不太甜不膩,為整個晚餐劃上完美句號

用qr code落單快捷方便
點咗一個二人餐,有小菜、小食、菜類、湯品同甜品

擺放食物嘅碟,都係用同一個款式,竟然可以拼成一朵花

泰式炸蝦餅~蝦餅炸到呈現金黃色,賣相一流,而且非常彈牙!

椰子冬瓜清雞湯~雞湯非常清澈,椰香滿溢!