2016-03-17
放工相約朋友出紅磡BBQ chicken食dinner, 我們點了自選孖寶醬汁雞($118 有黃金橄欖炸雞和蜂蜜脆片炸雞), 芝士撈拉面($63), 卡邦尼炒年糕($63)、脆蝦花卷($52) 、黑牛($22) 、白牛($22) 、明洞咖啡綿花冰($55) 和太陽刨冰($48), 今餐一入座便有, 有泡菜, 蘿蔔和銀牙, 食落幾開胃黃金橄欖炸雞和蜂蜜脆片炸雞, 前者炸得乾身, 食落鬆脆和惹味;後者配上蜜糖, 食落香甜芝士撈拉面, 面條夠熱, 但要趁熱食, 因為面條索汁程度好快, 芝士味濃, 配上煙肉, 紫菜和西蘭花, 食落不膩卡邦尼炒年糕, 好特別的菜式, 年糕吸收白汁, 有點似食白汁意粉感覺, 配上西蘭花, 紫菜和煙肉, 食落好有層次脆蝦花卷, 一碟有十六粒, 大大碟,炸得乾身, 紫菜鬆脆, 佐酒一流黑牛可樂配朱古力, 朱古力雪糕好味, 保持水準明洞咖啡綿花冰, 賣相吸張, 咖啡配合棉花糖, 食落去無咁甜, 加埋雪糕配刨冰, 食落去口感情新, 好食的甜品太陽刨冰, 芒果雪糕食落不太酸, 賣相似太陽, 配上朱古力和煉奶, 食落去口感豐富,yummy, 今餐韓國菜很豐富,下次再來試下。
黑牛可樂配朱古力, 朱古力雪糕好味, 保持水準