2019-05-14 27 views
又到一年一度嘅慶祝紀念日,當然要搵返一間似樣嘅餐廳慶祝啦。另一半知道我鍾意食日本菜,就帶咗我來呢間餐廳。🐟鹽釜燒喜之次       條魚預先用鹽焗,之後再燒一會就食得了。喜之次非常新鮮嫩滑,完全不需要再另外加豉油已經好夠味了。       🦞伊勢海老(龍蝦)兩食       侍應會將活生生的龍蝦拿到你面前,龍蝦很生猛,然後再拿入廚房烹調伊勢海老(龍蝦)活刺身👍🏻話咁快隻龍蝦就變咗刺身, 龍蝦肉晶瑩剔透,食落好鮮甜,真係非一般急凍龍蝦能相比餘下的龍蝦殼會混入龍蝦醬及龍蝦肉,即席在你面前燒,睇返張相又流晒口水喇!加入了龍蝦醬的龍蝦味道更豐富,表面用火槍燒得脆脆的,入面仍保持肉質嫩滑 沖繩風沙律$138呢個真係抵食之選,夠晒大碟,有沖繩獨有的苦瓜和海葡萄,再配上其他沙律菜及魚生,很開胃 酒蒸雜貝有幾款貝類加上酒烹調,味道很夾,沒有沙👍🏻🦀味噌蟹甲羅燒配多士       賣相一流,美味滿分!慶祝又點少得飲返杯清酒,叫咗一枝越後櫻大吟釀及薑汽水highball, 配埋海鮮真係啱啱好🙌🏻🥥🍠食飽又係時候食返個甜品,點了一個椰子雪糕和一個番薯雪糕,兩款味道都很濃郁。環境唔講以為我去咗日本,食物水準高

🐟鹽釜燒喜之次

🦞伊勢海老(龍蝦)兩食

伊勢海老(龍蝦)活刺身👍🏻

沖繩風沙律$138

酒蒸雜貝
有幾款貝類加上酒烹調,味道很夾,沒有沙👍🏻

🦀味噌蟹甲羅燒配多士
       賣相一流,美味滿分!

環境唔講以為我去咗日本,食物水準高,服務非常好,呢間餐廳已經成為我食日本浜燒不二之選!
Type of Meal
Dinner