2020-04-12
上星期同朋友去銅鑼灣食飯, 曾經食過呢間的打邊爐, 覺得水準幾好, 今次就去試下佢的小菜同串燒。由於疫情關係, 座位唔滿, 幾闊落, 坐得幾舒服。卡位座位有小電視可以睇, 幾貼心! 我地叫左2碟前菜同一D串燒。湯品: 清清地的中湯, 冇乜味精味麻辣浮皮呢款涼拌帶點酸麻辣, 味道有D似掃街食到的特色重慶小食。豬皮軟而爽口。 泰式海生蝦生蝦幾新鮮, 蝦肉爽彈,一D都唔梅。同生蒜一齊食增加左味道層次, 好夾。串燒叫得比較多, 等待的時間好彩唔長, 而且全部一齊上。牛舌幾香口, 口感偏淋。豚肉帶子串聽落幾高級, 豚肉有點油脂香氣, 食落幾好味, 亦食到帶子, 但味道被豚肉蓋過了。 生蠔蠔肉幾大粒, 唔會燒到縮晒水, 火候幾好。咬落去好juicy, 唔腥, 而且蒜味幾香。帶子好大隻, 幾厚肉, 燒的時間掌握得幾好。燒白鱔魚脂被火燒後咇晒出黎, 食落好有魚脂香味, 肉質實而滑。如果份量多D就更好牛肉瘦肉部份較多, 牛味重。總體黎講, 串燒都算幾好! 可以一試。
卡位座位有小電視可以睇, 幾貼心!
我地叫左2碟前菜同一D串燒。
湯品: 清清地的中湯, 冇乜味精味
麻辣浮皮
泰式海生蝦
串燒叫得比較多, 等待的時間好彩唔長, 而且全部一齊上。
生蠔蠔肉幾大粒, 唔會燒到縮晒水, 火候幾好。咬落去好juicy, 唔腥, 而且蒜味幾香。 帶子好大隻, 幾厚肉, 燒的時間掌握得幾好。
牛肉瘦肉部份較多, 牛味重。
總體黎講, 串燒都算幾好! 可以一試。