2021-12-11
小編好喜歡食串燒,貪佢每串份量少少可以叫好多串可以試好多不同種類。這店位於中上環,位置方便,佈置偏日式,見到嗰餐牌有百多樣嘢揀一定好開心。小編同朋友都叫咗十多樣,款款好味冇失望,怪不得坐冇虛席,係串燒控必選。🌹鹽燒A4宮崎和牛🌹鹽燒Prime牛小排🌹中切鹽燒牛舌芯牛嘅就揀咗和牛、牛小排同牛舌芯,和牛嫩滑多汁,牛小排因為係prime,肉質半靱半嫩,牛舌芯就好爽,全部都讚。🌹鹽燒豚肉荔枝卷🌹鹽燒豚肉露筍卷🌹惹味鹹蛋黃豬大腸🌹海苔黑豚肉鵪鶉蛋🌹汁燒豚肉金菇卷豬嘅就揀咗衣五款,頭兩款係豚肉配荔枝同露荀,這就係廚師嘅心思,加荔枝或者露筍可以增加口感,茘枝更可以增加甜味,中和油膩感,百吃不厭,必食。另一創新係鹹蛋黃加豬大腸,兩款邪惡加埋變超級邪惡,冇理唔叫吧!必食。海苔黑豚肉鵪鶉蛋嘅主角係豚肉定係鵪鶉蛋?小編覺得兩樣都係,黑豚肉香脆,鵪鶉蛋提供另類口感,少一樣都唔得,必食。豚肉金菇卷就常見,味道ok,可以一試。🌹汁燒免治雞肉軟骨棒🌹汁燒免治雞肉(釀冬菇)雞嘅就有衣兩款。爽脆嘅雞軟骨好似係串燒嘅必選,又香脆又少少鹹又有嚼勁,食落又可過口癮又惹味,沾上蛋汁食更香,必食。另一常客釀冬菇又唔可以唔叫,冬菇
🌹鹽燒A4宮崎和牛
🌹鹽燒Prime牛小排
🌹中切鹽燒牛舌芯
🌹鹽燒豚肉荔枝卷
🌹鹽燒豚肉露筍卷
🌹惹味鹹蛋黃豬大腸
🌹海苔黑豚肉鵪鶉蛋
🌹汁燒豚肉金菇卷
豚肉金菇卷就常見,味道ok,可以一試。
🌹汁燒免治雞肉軟骨棒
🌹汁燒免治雞肉(釀冬菇)
另一常客釀冬菇又唔可以唔叫,冬菇燒過味更香更惹味,加上嫩滑嘅雞肉,滋味無窮。
🌹秘製燒羊架
羊就只揀咗羊架,羊羶味好濃,肉質又嫩又多汁,燒過當然味香,加上秘製醬汁,味道更加提升,必食。
🌹手釣墨魚鬚
墨魚鬚爽口彈牙,沾上秘製醬汁更係惹味,應該係串燒必選常客。
🌹孜然燒蒜蓉茄子
茄子用孜然汁加蒜蓉去燒好似係鐵三角永遠冇得輸,每次見到都一定叫,衣度都做出水準,味道係點大家都應該想像得到,好味,必食。
🌹鹽燒淮山
淮山通常都係就咁蒸熟食,鹽燒未試過,立刻叫,原來可以咁好味。淮山本身味偏淡,用鹽提味加上燒香,一定令你有驚喜。
🌹焦糖青蘋果鵝肝多士
小編覺得這碟係今餐最令我難忘,畀滿分💯。鵝肝多士係常見,但廚師喺鵝肝同多士中間加咗一片青蘋果,就係片青蘋果令口感同甜味超級提升,
🌹黑糖燒菠蘿
食完串燒嚟嗰甜品,菠蘿大大件又多汁又甜,再加上黑糖更甜,燒過就更香,小編非常鍾意😋。