出開尖沙咀見客,見完一個人去搵食,厚福街咁多食肆,去果度搵一定有斬獲,結果去左一間上樓日式居酒屋餐廳炎鳥羽度食。我去的時間比較早,所以好好彩仲有位,我見都好多OL放lunch去食,佢地都有訂枱的,所以如果下次再去都係卜定位比較穩陣!餐廳都係日式好warm的裝修,坐得都舒服,又寧靜。一坐下店員就為我端上熱茶了。餐廳的lunch set有好多款選擇,我選擇了天婦羅稻庭烏冬,另用$20加了三個串燒,好抵食,餐廳lunch set無加一㗎!店員首上奉上沙律和前菜,兩樣都好味,前菜係茄子。一路食一路等師傅即叫即整主菜,熱辣辣又新鮮。天婦羅有兩隻炸蝦,另外南瓜、茄子、日本番薯各一,炸粉唔厚,好味呀!烏冬又夠大碗,又彈牙,湯底味道都唔錯,我雪雪聲咁就食晒了!其實食完都好飽,不過望見眼前三個串燒燒得咁靚,又好味,我居然都食晒啦!好驚訝自己咁大食!串燒我點了牛肋肉、多春魚、明太子雞翼,樣樣都好味,特別係牛同雞翼,不得不讚師傅手勢好,三樣都燒得剛剛好,所以非常香口之餘,肉又唔會乾身,值得下次再食。