2021-06-29 158 views
今日同朋友過左黎土瓜灣,就去左好耐都冇去既崇潔街範圍搵食啦,比我地見到崇志街呢到有間鋪又可以食串燒又可以食米線,就入左去了😚😚 椰子雞湯淮山麵 ($68)係落足心機煲左8個鐘以上既雞湯做湯底,配埋椰子就係好清甜既椰子雞湯,麵底有好多選擇,我就揀左少d 地方有既淮山麵,幼幼地都幾好食 墨魚餅(跟餐$18)熱辣辣岩岩炸起都幾好食,對得住佢個價錢😋😋 蟲草花杞子浸翡翠苗 ($38)叫得太多肉類就叫左個菜就中和一下🤣🤣佢用左雞湯黎浸d 菜,菜苗夠嫩好好食😆😆 麻辣豆腐 ($24)🌶🌶🌶🌶🌶我哋高估左自己可以食辣嘅程度🤣🤣都估唔到呢個係真係一磚豆腐淋啲麻辣汁,食落真係好辣,要撥開啲辣汁先食到 即烤原條茄子($25)原條茄子即叫即燒,佢落咗好多蒜蓉同埋辣粉😝😝食落都真係幾惹味,仲好熱啦啦添🤣 串燒類🍢🍢雞腎($13)厚切牛舌($20)豬頸肉($22)雞全翼($18)韭菜($13)秋葵($13)我哋叫咗一大堆串燒,佢全部即叫即燒👍🏻👍🏻仲要每燒完一串即刻攞出嚟添😆😆搞到成枱都係碟🤓🤓但係咁樣亦都保持到佢嘅熱辣辣嘅程度💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️呢間舖頭嘅串燒同出邊其他港式串燒有少少唔同🤔🤔佢主要都係用辣粉調味🌶

椰子雞湯淮山麵 ($68)

墨魚餅(跟餐$18)
熱辣辣岩岩炸起都幾好食,對得住佢個價錢😋😋

蟲草花杞子浸翡翠苗 ($38)

麻辣豆腐 ($24)🌶🌶🌶🌶🌶

即烤原條茄子($25)

串燒類🍢🍢
雞腎($13)
厚切牛舌($20)
豬頸肉($22)
雞全翼($18)
韭菜($13)
秋葵($13)
我哋叫咗一大堆串燒,佢全部即叫即燒👍🏻👍🏻仲要每燒完一串即刻攞出嚟添😆😆搞到成枱都係碟🤓🤓但係咁樣亦都保持到佢嘅熱辣辣嘅程度💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️呢間舖頭嘅串燒同出邊其他港式串燒有少少唔同🤔🤔佢主要都係用辣粉調味🌶🌶啱啱開始嘅時候覺得幾好,少少辣幾惹味,但係越食就越覺得辣啦😏😏鍾意辣嘅朋友就啱晒啦🤗🤗特別推薦個厚燒牛舌,整到外脆內軟夠Juicy真係幾好食⭐️⭐️

📍 小憩片刻 (紅磡)
紅磡崇志街29號地舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie
  • 椰子雞湯淮山麵
  • 厚切牛舌