2012-10-05 19 views
真係唔好意思,寫返咁耐之前既食評,其實係因為我8月份重臨此店,味道卻改變了當時拉麵店正開始在香港起旋風,為了嘗一下比較一下跟日本的有何不同,在1月20日跟男友試下. 聽聞魂跟同區既豚王都要排隊,但沒想到一排要排左兩個鐘我地選擇左排魂,一到店已經睇到一條長長既人隊,我諗我地前面有3-40人左右只係排左20-30分鐘,大概6:40分,已經話要截隊,因為話當日既湯底唔夠啦好誇張晚場時間只係開始左40分鐘而已,我地已經係最尾10人以內之後黎既人都已經食唔到以為會好快入得,點知真係等足兩個鐘先可以入店(汗)店內好細,只有一張4人枱,其他就係BAR 枱,可以睇住師傅煮麵師傅一人,助手一人,跟樓面一人(估計係老闆娘)3人而已我地坐正對住師傅的兩個位,我跟男友中間係隔住一塊板,好似獨立一樣,(像日本一蘭)我地叫左魂跟太極我比較喜歡豬骨味,所以獨食魂湯底好濃,好有豬骨味配上蔥花好夾, 玉子做到流心像溫泉蛋,半肥瘦义燒做得也不容,好好味麵好彈牙, 呢碗拉麵係我係香港食過最好味男友既太極,因為中間有板隔住,所以我無食過,男友好少食拉麵,不過佢都話好味,仲飲哂D湯雖然舖頭細細,但老闆娘都不停為我地添加冰水.又
真係唔好意思,寫返咁耐之前既食評,
其實係因為我8月份重臨此店,味道卻改變了

在1月20日跟男友試下. 聽聞魂跟同區既豚王都要排隊,
但沒想到一排要排左兩個鐘

我地選擇左排魂,一到店已經睇到一條長長既人隊,
我諗我地前面有3-40人左右
好誇張
晚場時間只係開始左40分鐘而已,我地已經係最尾10人以內
之後黎既人都已經食唔到

以為會好快入得,點知真係等足兩個鐘先可以入店(汗)
師傅一人,助手一人,跟樓面一人(估計係老闆娘)3人而已

我地叫左魂跟太極

我比較喜歡豬骨味,所以獨食魂
麵好彈牙, 呢碗拉麵係我係香港食過最好味

不過佢都話好味,仲飲哂D湯
太極
雖然舖頭細細,但老闆娘都不停為我地添加冰水.又遞上TISSUE
我男友唔食蔥,我地落左單之後先叫佢走蔥都無話唔高興,好NICE!!!服務好好

等兩個鐘先食到真係有D誇張,但真係好好味!!!
我地打算之後等人氣減左少少無咁多人會再黎,或者再早D黎排XDD
2012-01-20
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)
太極