2020-10-09 169 views
去完南豐妙廠之後,又到下午茶時間,上次星期日想食你妳,但大排長龍,被逼放棄。今日係平日星期四,一於同朋友去碰下運氣,結果唔駛排隊就有位。佢有提供下午茶餐,我地叫左一個一齊食,唔食太多,留肚食晚餐。叫左個芋見紫薯吐司(+$25) 你妳甜品套餐+仙草二號,飲古早冬瓜茶,$87。芋見紫薯吐司勁足料,爆餡勁正。兩者既泥都打得好滑,微甜,好食。芋泥味比紫薯味更出。如果吐司可以更脆或者更鬆軟是但一方就更出色。仙草2號有仙草、三色芋圓、包餡芋圓、小丸子、紅豆。整體都唔錯,糖水唔會過甜,仙草嫩滑,芋圓煙韌,小丸子同紅豆都好多。包餡芋圓唔係好食得出同普通芋圓既分別,只係大粒啲。古早味冬瓜茶主要係我朋友飲,佢話比較淡味,但我覺得唔會。

芋見紫薯吐司

仙草2號

古早味冬瓜茶主要係我朋友飲,佢話比較淡味,但我覺得唔會。
古早味冬瓜茶
2020-10-08
$43.5 (Tea)
芋見紫薯吐司
仙草2號