2022-03-15
呢日要去屯門有少少野處理🙃所以係附近搵下有咩食其實附近又真係冇咩好食咁,雖然好多,但係可能因為環境因素又唔太想食🤣見到呢間留白居酒屋,有少少解憂嘅感覺,坐係度感覺會好似好嘆咁~呢日下午去,都chill chill 地,一邊望住廚師為我哋用心制作食物,出面有啲微風吹入嚟,採光度又幾好雖然食嘅野唔好非常特別,係一啲日式嘅家常料理,但係就想坐喺度同朋友傾吓計,食吓啲簡單嘢~🔹味噌湯味噌湯同平時有啲餐廳用機沖嘅好大分別,呢碗清啲,但至少飲落係冇味精,亦有洋蔥味🔹蕃茄肥牛烏冬湯底比較濃嘅茄味,酸酸地幾開胃,亦都有啲紅蘿蔔、西蘭花點綴下🔹日式五花肉飯Staff話呢個好食推薦,咁我就試下先~五花肉又真係幾好食,面頭有啲調味料,亦好香口,而且厚薄適中,食落有啲咬口,飯用咗珍珠米,都比較Q彈,加咗飯素增加風味,不過如果加啲醬汁就更加好食喇🔹唐揚炸雞即叫即炸,上枱都要等陣先食得肉多,咬落去唔會得炸粉
所以係附近搵下有咩食
呢日下午去,都chill chill 地,
🔹味噌湯
🔹蕃茄肥牛烏冬
🔹日式五花肉飯
Staff話呢個好食推薦,咁我就試下先~
🔹唐揚炸雞
即叫即炸,上枱都要等陣先食得
肉多,咬落去唔會得炸粉