2019-08-21 80 views
今日黎到銅鑼灣行街,行到累累地就搵間野食下。比我發現左呢間餐廳。店面細細地,但係食物質素一啲都唔輸蝕架。首先叫左兩杯茶,呢道既綠茶係茶包黎,味道岩岩好,淡淡既綠茶甘香已經好開胃啦。之後叫左四種唔同既為食腐皮系列,其中有黑松露帶子粒,黑松露味道好好,加上帶子粒非常新鮮,兩樣合咪一齊食真係配合得好好,再黎我呢最愛緊係明太子三文魚,大大啖食落去感覺真係一流。重有甜蝦蟹子,口感好爽。最後有蔥吞拿拖羅蓉,味道甜甜地,都係唔錯既選擇。跟住叫左兩個飯團。一個係黃金魷魚飯團,啲魷魚好滑身好爽甜。而且顏色金黃,真係好好味。令一個係蟹膏飯團,真係神仙級享受,呢個配合真係超正。無得輸呀。最後叫多個爆汁肥牛丼,咖哩味好香濃,啲肥牛肥瘦適中,撈埋一齊食真係好正。

跟住叫左兩個飯團。