2022-12-29 117 views
身為 #lulu豬 fans的我終於得閒出巡 #lulu豬主題韓式餐廳 打卡喇📸🥰餐廳氣氛:✅門口有靚靚聖誕樹同埋打卡位😍✅餐廳入面好多lulu豬背景,如果好彩嘅話,有機會座位身後就係大大隻lulu豬背景俾你影靚相。(可惜我無咁好彩🥺)✅除咗周圍都係lulu豬,入面仲有好多好靚嘅聖誕裝飾。總括而言,去呢間餐廳打卡真係無得輸。😍❤️🫶🏼------------------------------服務方面,有禮貌,算細心。❤️------------------------------衛生方面,有蟲飛到蛋包飯嘅沙律上面🙂------------------------------嘢食方面:前菜係任食😜唔使諗,我必叫嘅 #lulu豬粉紅慶典蛋包飯 & #牛肉芝士瀑布漢堡Big Lu Burger🍔。🥰🫶🏼#lulu豬粉紅慶典蛋包飯 $188📸打卡方面:有lulu豬「雞蛋棉被」嘅可愛樣👍🏽🫶🏼🤤味道方面:飯就係番茄🍅味道,口感我覺得一般,偏乾身。但加埋雞蛋一齊食會好d。除咗雞蛋,仲有大蝦、鰻魚做配料。um...味道就無乜特別,份量就還好。(用嚟打卡係唔錯,但性價比不高,不過由於係同lulu豬聯乘,

餐廳氣氛:
✅門口有靚靚聖誕樹同埋打卡位😍
✅除咗周圍都係lulu豬,入面仲有好多好靚嘅聖誕裝飾。

總括而言,去呢間餐廳打卡真係無得輸。😍❤️🫶🏼
服務方面,有禮貌,算細心。❤️
衛生方面,有蟲飛到蛋包飯嘅沙律上面🙂

嘢食方面:
前菜係任食😜

#lulu豬粉紅慶典蛋包飯 $188

📸打卡方面:
有lulu豬「雞蛋棉被」嘅可愛樣👍🏽🫶🏼

🤤味道方面:
飯就係番茄🍅味道,口感我覺得一般,偏乾身。但加埋雞蛋一齊食會好d。除咗雞蛋,仲有大蝦、鰻魚做配料。um...味道就無乜特別,份量就還好。(用嚟打卡係唔錯,但性價比不高,不過由於係同lulu豬聯乘,所以對我而言都係合理嘅。🥰)

#牛肉芝士瀑布漢堡Big Lu Burger🍔 $155

呢個漢堡...等到我嘅lulu豬蛋包飯食完都未上到。💤💤
真係有dd耐,可能我係晚市一開始就入座,人地未準備好?🥹

📸打卡方面:
個lulu豬頭唔明顯😭,所以我忍唔住拎 #lulu豬粉紅慶典蛋包飯 嘅豬牌裝飾插係漢堡上面打卡。😂

🤤味道方面:
漢堡扒好厚同埋有超級多芝士,但唔會油膩(利申:平時好怕食芝士),係好味嘅。👍🏽

總括而言,漢堡較蛋包飯的水準高。🤗

#韓式辣炒年糕 $89
真係好普通的炒年糕,配3隻炸餃子,無乜特別。🙂

最後最後,我梗係會買精品喇🤭🤣
消費滿$200以上,就可以以優惠價換購各款Lulu豬禮品。我就換購咗一條毛巾同袋仔(如圖)🤭

BTW其他精品我唔記得影相,建議可以參考網上圖片😬

2022-12-28
$235 (Dinner)