2022-05-05
屯馬線開通之後 去土瓜灣一帶更加方便今日由大圍搭去土瓜灣只係十幾分鐘目標係伊間咖啡店 要由D1出口開始行去到D1之後轉左 會有一排紅紅綠綠既唐樓之後一路直行 見到OK便利店過對面馬路就係見到之後行入去中間會見到燈籠高高掛好有日本既感覺 忘記左自己係香港見到就證明你行啱路啦去到門口無咩人排隊 但裏面位置唔多得一排矮吧檯同2-3張四人檯 已經坐滿人啦😱好彩仲有一人位坐底左先講 好多reminder提客人記得放低你既電子產品 享受當下嘅咖啡同食物日本產100%玄米巴斯克蛋糕$50 餐具好精緻 就咁睇蛋糕已經爆緊芝士醬蛋糕層次分明 中間見到足料既玄米(其實即係糙米) 而糙米經烘烤過會有焦香物同呈淡咖啡色所以食落去 最先嚐到會係粒粒玄米 之後先到芝士味 蛋糕外層亦烘得啱啱好 唔會太燶同乾身 仲有少少脆timDirty (髒髒咖啡)$48依杯Dirty 暫時係我飲過最回味 店員會提你趁熱飲啊 首先望到奶同咖啡既分層好明顯 到我拎起咖啡杯既時候真係好凍 再斜斜地飲落去係熱既咖啡 再到凍既牛奶 一熱一冷 好正門口會有個大玻璃櫃放左幾款曲奇同muffin 每日都唔同㗎 今次揀左2款外賣試下黑朱古力 $3
今日由大圍搭去土瓜灣只係十幾分鐘
Dirty (髒髒咖啡)$48
黑朱古力 $32
Muffin 絕對唔細個 外層被朱古力粒包圍
經典紅苺燕麥$36
店員話唔好睇依款個樣平平無奇 但裏面好豐富同埋可以自己搽果醬係上面食
題外話 暫時只收現金同PayMe
每個入去既客人佢地都會打招呼 眼見有外賣客企係門口等得耐又會講唔好意思 佢地真係好用心做 加油