2025-01-28
🪐有冇去過藍色主題星空裝潢樓上酒吧打卡!😚喺網上見到呢間酒吧餐廳嘅裝修超級靚,整個以藍色為主題的星空酒吧,環境中,整個空間散發著浪漫同神秘的氛圍,酒吧內部嘅燈光柔和,俾人感覺到溫馨舒適,除咗甜品吸引,仲有主食都好吸引,上到去一開門俾門面銀藍色嘅裝修眼前一亮亦都係打卡焦點,兩個透明半波波吊膠椅超級靚,走廊仲鋪滿好多銀色嘅波波裝飾,感覺超夢幻!☺️行到入去餐廳入邊仲有假星空,牆上邊好多星際嘅裝飾,超級有心思,仲要吊住一個月亮型嘅燈椅,打卡位影咗勁多相😍,假星空天花板仲見到模仿流星飛過添,超夢幻嘅裝修好舒服😌!另外仲有晚上可以唱歌嘅位置,氣氛一定非常好!期待夜晚黑再來😍。。。▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🔥火焰熔岩黑松露芝士雙管粉 $136配Affogatto店員用火槍燒溶面頭嘅芝士,溶咗嘅芝士同黑松露混合,就即刻聞到勁香,再撈埋入雙管粉,好大滿足感,唔錯!Affogatto,熱齋啡淋落冰凍雲呢拿雪糕球,睇住雪糕溶嘅過程好療癒😌🍕辣肉腸手工薄餅 $118配Spanish Coffee大讚手工薄餅出色,底薄夠脆,芝士焗到剛剛好有拉絲質感,再加辣肉腸係完美配搭,好好食!Spanish Coffee面
🪐有冇去過藍色主題星空裝潢樓上酒吧打卡!
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🔥火焰熔岩黑松露芝士雙管粉 $136
配Affogatto
🍕辣肉腸手工薄餅 $118
配Spanish Coffee
Spanish Coffee面頭有塊我最鍾意焦糖片,中間有啲cream,下便有類似Mocha 嘅咖啡,咖啡入邊有少少酒調一調成杯嘅口感,呢個打卡一流,揸住杯嘢可以喺月亮度打卡丫!
蜜糖無花果流心芝士多士 $88
有好多新鮮嘅無花果同埋新鮮嘅桃,面頭糝咗開心果粒,中間夾住芝士cream,最低層係麵包多士,面頭有蜜糖,成個蛋糕全部一齊食先好食,分開食就冇嗰種口感味,唔錯呀,打卡一流!
🍞法蘭西多士 $78
厚厚嘅手撕多士,面頭有雲呢拿雪糕球同朱古力粉,加埋士多啤梨同莓伴碟,有一碟打卡誠品!
🍹有自家製嘅水果茶任飲