丼-也能廚師發辦 星期五的高質享受~~~星期五當然要對自己好一些。放下工作的一切繁瑣,過來享用一個人的午餐,這天不吃魚蛋粉,不吃車仔麵,也不吃lunch set (儘管其實這餐廳有抵食嘅午市套餐),就是要來一個廚師發辦丼($278)任性一番,好好令我的味蕾和身心開心一下。~~~多款刺身擺放喺丼飯上,貌相誘人。全部厚度都有返咁上下,抵讚。魚生顏色通透,肉質細膩,鮮甜非常,帶子亦貝柱肥厚,食得出係正值當造時期嘅刺身。🐟除此之外,仲有醬油鮑魚,彈牙又香甜,好下飯。~~~另外值得一讚的,是師傅細心咁準備咗微暖嘅飯,啱晒呢一個冬天嘅天氣,令人食完都唔會覺得寒意濃濃。☺️~~~PS:如果想飲野,推薦香甜嘅完熟蜜桃汁。~~~豊勝手丼 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街18號V Point 地下3號舖
丼-也能廚師發辦 星期五的高質享受
~~~
星期五當然要對自己好一些。
~~~
PS:如果想飲野,推薦香甜嘅完熟蜜桃汁。
~~~
豊勝手丼 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街18號V Point 地下3號舖