2021-12-18
social media介紹呢間,難得今日路過去尖沙咀,就一個人去試下。今日星期六,大約11:30am 去到,新店,光猛乾淨,枱都幾密,目測約有1/3 客。一入到鋪,就聽到樓面姐姐離遠叫我隨便座,剛放低手袋,又聽到阿姐離遠叫我唔好坐呢到,行去最前果張枱坐🙃我就無咩所謂,不過應該會令到有D客唔太高興。姐姐開完茶就行開左,我初黎報到,就周圍👀👀搵點心紙,正想🙋搵姐姐就有個哥哥行過黎,拉開枱的櫃桶攞左張點心紙幫我寫左枱號,叫我慢慢㨂。剔完點心,見阿姐行過咪遞比佢囉,佢完全無接,只係邊行邊叫我記得寫枱號😓我揸住張紙呆等左3分鐘,終於等到剛才個位哥哥叫我比張點心紙佢🥱依我估計,哥哥應該係太子爺,佢地分工清晰,哥哥係負責收銀+落單,所以樓面姐姐唔會理😓等食期間,見到兩個客都係自己攞點心紙去收銀枱比哥哥落單。終於入正題講下食物:茶: 鐵觀音-合格點心:1,糯米雞 :糯米軟硬適中,粒粒分明,糯香軟滑,有半隻雞中翼,少少咸蛋黃,大量肉粒,好多料,好豐富😋 2,蝦餃: 一籠2粒,好大粒,皮簿,但係夾起就穿,蝦肉鮮甜,多蝦,但係蝦餃竟然無筍😨總係有D遺憾。3,义燒腸: 3大條,义燒粒都多,仲加左粟米粒,味道
終於入正題講下食物:
茶: 鐵觀音-合格
3,义燒腸: 3大條,义燒粒都多,仲加左粟米粒,味道正常,皮就有D厚。
因為一個人試唔到太多,已經盡力食左3樣,食完超超超飽😅
總體:工作流程、服務態度都有待改善。 食物可以,會再去試下其他點心。 不過,如果想悠閑嘆杯茶、食碟點心,我就會去番太子果邊另一間點心店,因為呢到都幾嘈,樓面做嘢都幾緊張,攪到我都唔可以放鬆😂