2023-11-27
原來計計埋埋都有成年無起茶餐廳食下午茶啦,平日因為番工無機會啦,假日放假訓晏啲又未有機會,同男朋友約會又好少約下午茶🤭今次係要去朋友屋企,唔想兩手空空,於是乎決定去油麻地果欄之前先食啲嘢❣️臨落車前打開google map望下附近有咩食,咦見到間近近地既《皇牌冰廳》,油麻地地鐵站B2出口行過去好快到,店面以金黃色做主色,襯托番[皇牌]兩隻字,店內環境小妹覺得偏年輕化,色彩繽紛!小妹去到啱啱下午兩點後,冰廳兩點起有下午茶供應😍😍下午茶餐牌提供嘅菜式都好多元化,小妹同家人都諗咗一陣先決定到食咩🤤小妹睇中《吉列豬扒拼沙律》、小妹爸《瑞士汁雞髀撈公仔麵》、小妹媽《招聘沙爹牛肉包拼沙律》,每份下午茶均配飲品。三份套餐上枱都係熱辣辣架,吉列豬扒外脆內嫩,好耐冇食茶餐廳既吉列豬扒啦,可能因為耐冇食,所以覺得特別好食❤️❤️加上沙律份量都幾多,唔錯唔錯❣️不過招聘沙爹牛肉包稍微遜色,沙爹牛肉無乜沙爹味,反而只有咸味及醬油味,麵包則不夠軟熟;瑞士汁雞髀🍗上色就靚,可惜唔入味偏淡口,相比鰂魚涌間《樓下冰室》反而更好!久違嘅茶餐廳下午茶,不過不失啦,食飽飽就有力買生果去朋友屋企嚕😚😚近期天氣轉冷,冰廳晚上有供應枝竹
久違嘅茶餐廳下午茶,不過不失啦,食飽飽就有力買生果去朋友屋企嚕😚😚近期天氣轉冷,冰廳晚上有供應枝竹羊腩煲,如有興趣可以去試吓!