2022-03-25 1948 views
太耐冇出街,完全唔知應該去邊度食飯。沿途嘅餐廳唔係收咗,就淨係做外賣😔。行下行下就行到去世界嘅盡頭 (海運大廈)。唔係講笑,我真心覺得嗰度係尖沙咀最遠嘅地方😵講返間餐廳,見到佢有個 Brunch set,仲可以加 $99 free flow 紅白啤酒 sparkling🤩覺得都幾吸引,老婆話之前試過 dinner 都唔錯,咁咪諗住入去試下。點知原來 full booking,要排 walk in,好彩黎得早排第一個,等咗大概三四個字就可以入得。奉勸各位下次想去,記得先訂位。餐廳裝修基本上冇得輸, 樓底高,大落地玻璃,陽光充足,夜晚仲可以望到維港夜景,仲可以坐室外(當然要預先訂),打卡一流。可能因為二人一枱嘅關係,啲枱都係坐得比較密。侍應人手亦都明顯唔足夠。不過呢啲都唔係餐廳可以控制。員工嘅態度已經算好好,做到xx都冇黑面。講番食物,都算對得住個價錢,個set本身已經有曬頭盤、主菜、甜品。頭盤分別有 mixed seafood platter 同 cold cut。Tartare 好新鮮, 凍蝦就一般,個八爪魚好正👍🏻因為一入門口見到佢個 pizza 爐好正,所以Main course

因為一入門口見到佢個 pizza 爐好正,所以Main course 叫咗 Pizza Edi,另一個就加錢要咗個西冷。個 pizza 冇令我哋失望,果然個爐係好重要。個西冷亦都煎得好好,係值得試嘅。

甜品有 Panna Cotta and Tiramisu,果然係招牌甜品,甜度掌握得非常好,作為一個下午嘅結尾簡直係 perfect。另外都叫咗紅、白、sparking 各一杯,冇深究係咩酒,普通 house wine 易入口,同食物都夾嘅。

總括嚟講好味、靚景、有酒飲,喺呢個時勢咁嘅價錢,算好好😋😋

Mixed seafood Platter
3款 cold cut