2020-05-21
曾經對師奶都響屯門住過幾年,但係竟然未食過呢一間幾好食嘅泰國餐廳,有位泊車,野食水準頗好,環境都唔差,好開陽!.位置有少少偏,我地向西鐵站call車入去,跳兩下錶$30有找,不過我諗呢間野都幾出名,一講名,司機叔叔就知🤣.▪️黃咖喱(雞肉) ~$88 本身淨係諗住用啲咖喱汁嚟點烤餅,完全唔記得咗要食咖喱入面嘅肉,去到就嚟食完先醒起,點知仲係好軟熟,雞肉煮得好恰當,新鮮好入味!▫️原味烤餅 ~$35本身上嗰陣其實都好趣,點埋個咖喱汁之後,簡直係人間美食,最後唔夠仲要encore 多一份先夠!▪️泰式金邊粉 ~$78份量適中,經典泰國粉麵,自己撈勻啲配料,冇需添加任何醬汁都夠,酸甜開胃!▫️泰式珍寶拼盤 ~$198大大份,有蝦餅、串燒、雞翼同春卷▪️馬拉盞炒通菜 ~$68唯一一樣略差的菜,味道比較淡,唔係好覺有馬拉盞feel,反而似係蒜蓉炒通菜多啲▫️泰國啤酒 $48/枝會響你面前開瓶同倒落杯,一支有一杯多少少。對平時係好飲酒既肥老公黎講都話好飲,易入口,就算係冇飲開啤酒嘅都可以一試,食辣野配啤酒一流!.今日係假日既關係,我地一早預約留左位置。去到感覺,環境裝修得好夏天同開陽,有少少似泰國feel。但
▪️黃咖喱(雞肉) ~$88
▫️原味烤餅 ~$35
▪️泰式金邊粉 ~$78
▫️泰式珍寶拼盤 ~$198
大大份,有蝦餅、串燒、雞翼同春卷
▪️馬拉盞炒通菜 ~$68
▫️泰國啤酒 $48/枝
今日係假日既關係,我地一早預約留左位置。去到感覺,環境裝修得好夏天同開陽,有少少似泰國feel。但唯一嘅缺點就係,一開始入夜就超級多蚊,如果係夜蚊嘅話最好早啲嚟食,唔係既話一定變豬頭🙊🐽