2012-09-19 932 views
上星期上山頂,係山頂兜咗一個圈之後食晏,唔食麥當勞,但其他餐廳一係太貴,一係根本無興趣,最後來了Burger King.我叫了三層燒烤煙肉堡餐,無錯,係三層,本土Burger King 最多只有兩層.個飽係細D,但咬落係無渣,真係烤牛肉,而且醬料落得唔,.薯條炸得非常脆口,就算開始凍,都比其他 Burger King 的薯條仲要脆口,落鹽量亦非常高,跟本唔需要點茄汁,亦因為多外國遊客,份量亦比本土Burger King 薯條增大成倍,唔係一陣就食哂o個種,汽水亦自動加大.另外加八蚊加四條雞柳,咬開睇一睇,比麥記較似雞寶,但未到芝脆雞的雞寶o個種原裝雞的滋味.同時好欣賞遊客們食完之後好乾手淨腳自行倒垃圾,但有一個嚴重的副作用,就係完全無人抹枱,成枱薯條碎,鹽,好污糟.

Other Info. : 之前試過機場(非禁區)同上水的一間,兩間的主要分別係外判界兩個唔同的 franchises 負責.機場同山頂係一個 franchise,打遊客市場,本土 Burger King 就係另一個 franchise,打入平民市場,價錢上不單有分別,食品質素亦真正反映了一分錢一分貨的道理.
2012-09-15
$70 (Lunch)
  • 三層燒烤煙肉堡