2018-08-02 2239 views
九龍灣展貿其實有好多傢俬店行,但係最驚係冇嘢食,原來嗰度開咗好多間嘢食,乜嘢菜式都有,而且好方便,大部份都係open area,喺尖沙咀都有嘅冇事拉麵喺呢度都開咗分店。武田將軍拉麵$118呢度所有嘅拉麵都係以將軍嘅名稱命名,我呢個其實就係北海道牛乳拉麵,個湯底有好香嘅奶油忌廉香味,識落好甜,同平時食開鹹鹹地嘅拉麵好唔同,最鍾意係佢快叉燒,好似用炭燒過咁,有d燶邊,未到超香,係成碗拉麵我最鍾意嘅。真田將軍拉麵$88呢個其實係豬骨湯底拉麵,相對地比頭先嘅北海道牛乳拉麵普通啲,唔會太鹹,最重要嘅係佢嘅配料唔係叉燒而係豬軟骨,豬軟骨炆得好琳,好入味,啲軟骨入口即溶,而且份量好多好大件。蜜糖芥末雞翼$28呢度嘅小食就真係好抵食, $28有八件蛋骨嘅雞翼,外皮炸得吹卜卜,淋上蜜糖芥茉漿汁,個芥末唔輕手,食到我辣到上腦。芝士炸蝦丸$35一共有五件,同平時嘅芝心丸唔同係用咗蝦丸做材料,一咬開裏面嘅芝士都同平時食開嘅芝士唔同,未到奶好多同埋留心好多,雖然做唔到拉絲嘅效果,但係係另外一番嘅芝士風味。

武田將軍拉麵$118

真田將軍拉麵$88

蜜糖芥末雞翼$28

芝士炸蝦丸$35

2018-06-30
$140 (Dinner)