2024-02-10 559 views
是日出去九龍灣揾朋友聚舊,近近地喺九龍灣地鐵站附近睇下有乜好野食😙😙見到二期4樓呢間日式餐廳—馳走家,賣相好得😝😝睇下餐牌,食物款式頗多,價錢又唔貴😆就呢間啦😍😍我地兩個人叫咗刺身、天婦羅、串燒仲有一個炙燒和牛重箱飯,仲揀咗兩款酒添👍🏻👍🏻刺身三點(中吞拿魚腩、真調、赤蝦)- 款式好多可以喺ABC區嗰度任揀一款,我哋揀咗中吞拿魚腩、真調和赤蝦,餐廳唔姑寒,採用厚切形式,中吞拿魚腩和真調非常肥美☺️☺️赤蝦亦好新鮮😍😍😍天婦羅拼盤(蝦三隻+野菜五件)- 天婦羅新鮮炸起,炸漿火候控制得唔錯,香脆又唔油🤩🤩非常吸引,我同朋友都食唔停口!串燒拼盤(牛肋肉、牛舌、豚五花肉、雞腿、雞翅)- 侍應服務態度好好,上碟嘅時候溫馨提示我哋,建議牛舌要先食,因為牛舌凍咗會比較軔。厚厚牛舌好彈牙好惹味😆嫩嫩既牛肋肉融合咗醬汁精華,入口即化☺️豚五花肉有豐富的油脂,入口即化而不膩口😃仲有雞腿和雞翅,肉質都好嫩,調味適中😊😊炙燒和牛重箱飯配味噌湯- 呢客蓋飯好味到上天花板😍😍😍大愛🥰🥰真心推介😆😆😆😆 和牛非常juicy嫩口,和牛經過炙熱後,連埋秘傳的醬汁和米飯一齊食,非常美味😀 呢客蓋飯仲拌有唔少佐料如青䓤和洋蔥🧅,

刺身三點(中吞拿魚腩、真調、赤蝦)

天婦羅拼盤(蝦三隻+野菜五件)

串燒拼盤(牛肋肉、牛舌、豚五花肉、雞腿、雞翅)

炙燒和牛重箱飯配味噌湯
- 呢客蓋飯好味到上天花板😍😍😍大愛🥰🥰真心推介😆😆😆😆 和牛非常juicy嫩口,和牛經過炙熱後,連埋秘傳的醬汁和米飯一齊食,非常美味😀 呢客蓋飯仲拌有唔少佐料如青䓤和洋蔥🧅,我提議可以當三吃😄😄 我推薦一開始就簡單地保持原樣食,第二次就和佐料一起享用,最後用精心製作的味增湯汁,清爽地品嚐呢客和牛蓋飯😊😊歡迎大家試一試😉😉

沖繩黑糖梅酒
- 可以加冰、梳打或水😌我就加咗梳打😉呢款黑糖梅酒唔錯👍🏻黑糖和梅味都好突出☺️
生啤
- 有幾款容量選擇,大家可以因應自己酒量落呵打☺️☺️

總括而言,呢間日本餐廳食物品質唔錯,價錢亦很公道😙值得多多幫襯🥰🥰🥰

馳走家 (德福廣場2期) (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場2期4樓410號舖
2024-02-06