2018-09-14
係香港想食手造意粉,一般都要到港島區先較多選擇,如灣仔嘅papi, 都係我酷愛彈牙QQ 意粉嘅心水之選。而竟然在平民嘅深水埗區,搵到間頗有質素嘅手造意粉,實是九龍人嘅little surprise 小食必食: 芝士焗釀茄子賣相好正,好有心機嘅setting ,無因為深水埗區開而hea 造,都好味道少少缺點:如果個dish 可以再熱多d 就好喇意粉Carbonara 酷愛彈牙意粉嘅我,食勻地球好多地方嘅carbonara, 呢間嘅carbonara 意粉都彈牙,真心質感好過一般意粉太多。賣相: 都係靚仔味道:味道唔錯,煙肉都炒得香口。不過, 覺得未夠蛋味;而港式carbonara, 一般較重cheese, 佢嘅cheese 味都係唔夠, 個人覺得,可能磨多一d cheese , 味道可以再升華一點博洛尼亞豬肉醬寬麵呢隻意粉彈牙度無carbonara 咁彈, 味道都ok. 但我覺得carbonara 味道突出d. 如豬肉可加多d 更美味Service 幾個員工都好有禮貌環境乾淨企理,裝修無大surprise ,但同朋友食飯傾計都舒服。回頭率未至於要飛黎必試,但彈牙意粉嘅小店值得一試,亦會一
小食
賣相: 都係靚仔
博洛尼亞豬肉醬寬麵
幾個員工都好有禮貌
回頭率
未至於要飛黎必試,但彈牙意粉嘅小店值得一試,亦會一黎再黎。
推薦掃街行程:
吃飽飽,還可以到旁邊 「第一郡」食件抵食「斑蘭糕」;再行多幾步,去埋「康瑞」食芋圓糖水
Carbonara