2019-02-20 119 views
昨晚幫朋友係九龍城買d 野,上次經過一間食泰國既美食站,今次就去食番個dinner先,甫入去間餐廳就見到有幅BTS 既路線圖,真係好配合番餐廳既特色!我地睇完menu就點左個餐廳推介既泰脆炸豬手(小,$98),個賣相超掂,豬手皮食落口好香脆,有泰式蝦片做伴菜,食到爽爽聲,豬手肉燒得岩岩好,好鮮嫩滑!如果想食酸d 都可以點埋個醬汁,真係睇得又食得!BTS無骨海南雞飯$68,真係好過水門既質素,雞肉有雞味及好香嫩滑,仲有埋個秘製醬汁,酸酸辣辣咁,加埋油飯一齊食冇得頂!仲有碗清雞湯附送。燒豬頸肉乾麵$58,店員叫我地要將蒜鹽、乾蔥同乾麵撈埋一齊先,咁就更加好味道,燒豬頸肉質感就鞋左少少,比較乾身,不過味道都香口,配埋撈麵一齊食,正!最後點左2杯鮮椰皇沙冰$32,真係100%新鮮椰重打造而成,超多椰肉,飲完好清爽又可解喝同熱氣,真係超抵食又好味!😋😋👍+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++
BTS無骨海南雞飯
鮮椰皇沙冰
泰脆炸豬手(小)
燒豬頸肉乾麵
2019-02-19
$144 (Dinner)
BTS無骨海南雞飯
鮮椰皇沙冰
泰脆炸豬手(小)
燒豬頸肉乾麵