2019-04-02
聽到九龍城依個地方大部份人都淨係會諗到泰國嘢食,但係其實呢個地方仲有好多唔同國家嘅食物,今次就搵咗一間主打印度嘢食嘅餐廳,餐廳入到去嘅感覺已經好有印度feel,其實我哋對於印度嘅嘢食主要都係認識咖喱,但係其實仲有其他好特別嘅嘢食。首先望到個餐牌叫咗幾款小食,我就叫咗一款炸羊肉咖喱角,咖喱角非常之新鮮熱辣辣食落去好香嘅羊肉味而且非常之脆然後食印度野一定要食印度烤餅,我哋就叫咗兩款第一款就係炸鬆餅、第二款就係蒜香烤餅,就係鬆餅嘅味道比較普通,點將食會幾好味,第二款蒜香烤餅因為有蒜香味道所以食落去已經超級好食咖喱我就揀咗椰汁咖喱雞,份量亦都好多而且味道唔會太過辣配埋印度烤餅嚟食絕對係非常之夾然後我哋仲叫多咗一份烤羊架,羊架非常之新鮮熱辣用鐵板上,而且印度醬汁食落去非常之有風味,羊肉亦都非常滑食落去非常好味最後飲品就叫咗一杯印度奶茶,味道非常之特別有一種形容唔到嘅味道,有興趣嘅朋友都可以叫一杯嚟試吓
然後食印度野一定要食印度烤餅,我哋就叫咗兩款第一款就係炸鬆餅、第二款就係蒜香烤餅,就係鬆餅嘅味道比較普通,點將食會幾好味,第二款蒜香烤餅因為有蒜香味道所以食落去已經超級好食 咖喱我就揀咗椰汁咖喱雞,份量亦都好多而且味道唔會太過辣配埋印度烤餅嚟食絕對係非常之夾