放工同友人係公司附近覓食愈行愈遠 行行下見到呢間外觀不錯的餐廳😍因為時間尚早夜晚6點幾 所以人未多 一坐低會端上2碟韓式冷盤🥢有薯仔絲.芽菜.蘑菇.泡菜.黑豆.魚腐6小格好豐富啊!每枱會有一壺熱玄米茶 呢個對於女生嚟講係福音 雖然平時啲韓國餐廳係凍水多 但冬天都係熱飲舒服啲♨️玄米茶還香香的⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯2人行點咗3樣嘢食 ✨大醬湯配白飯 $78平時泡菜湯飲得多 今次就試吓大醬湯 🍲用大醬+韓式辣醬混合而成的湯 上枱時蒸氣迫人😶‍🌫️除咗有薯仔 洋蔥 翠玉瓜 仲有少量海鮮➡️蜆 青口 成個湯增添一點鮮味 撈飯食好💯一定要趁熱食呀! ✨韓式炒粉絲 $88:啲粉絲入面夾雜住有一片片嘅肥牛🤤食落唔會好油膩 連🧅.🥕.冬菇.木耳一齊炒好野味 仲有芝麻香 不過手殘一路夾啲芝麻一路彈🤣✨辣味炆牛肋骨 $168:呢個我最期待的最後先上 一上見到啲牛筋骨已經好想食😍仲有好多舊好興奮呀 配料有🥕.白蘿蔔.🧅 白蘿蔔有3大舊 入晒味好甜好多汁好好味🥺⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯本身坐卡位都好舒服 心思思想坐門口的雅座 一張食緊一張ʀᴇsᴇʀᴠᴇ咗比人 不過店員之後好好人咁等有枱客食完之後 安排

放工同友人係公司附近覓食

✨韓式炒粉絲 $88
:啲粉絲入面夾雜住有一片片嘅肥牛🤤

✨辣味炆牛肋骨 $168

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

本身坐卡位都好舒服 心思思想坐門口的雅座 一張食緊一張ʀᴇsᴇʀᴠᴇ咗比人 不過店員之後好好人咁等有枱客食完之後 安排比我哋轉過去🤩