2023-12-09
泰式菠蘿炒飯($52)炒飯入面有海鮮,菠蘿,粟米,紅蘿蔔,同肉鬆👍🏻炒飯炒得非常好食,好香嘅黃咖喱味,米飯粒粒分明,配上好fresh嘅菠蘿,一啖接一啖根本停不了口😍泰式酸辣海鮮湯河粉($58)呢碗湯河粉係有啲冬陰功湯味嘅,入面有蕃茄,海鮮(份量都幾多下),河粉,芽菜~份量超級大份,直程係用成個湯盤嚟裝🤣兩個女仔食一份完全冇問題!同埋佢唔會太酸太辣個人覺得幾好食🤤泰式炒金邊粉($52)所謂金邊粉即係冇咁闊嘅河粉🤫入面有啲海鮮芽菜,主要調味係甜嘅茄汁,呢款就唔係好啱我口味🤣不過普通金邊粉都係呢隻味,如果食開啱食都可以嗌~串燒(堂食六串起)雞腎($14)呢度嘅雞腎係我食過最好食嘅泰式串燒雞腎🫶🏻佢嘅雞腎好脆,甜甜地,配上佢嘅辣汁真係超超超超超好食,如果經過開一定要買串食吓!🤩雞心($14)雞心就冇功無過,都係甜甜地,配上佢嘅辣汁係無敵,不過雞心比較細粒~😗雞肝($14)食落好Creamy,有少少似鵝肝嘅質感🤣雞肉($14)一啲都唔會老唔柴,有雞肉味👍🏻牛肉($14)比較滑~同埋食得出牛肉味🤤整體評價,我覺得呢間舖頭係平得來份量好多,同埋真係主攻串燒!佢嘅辣醬真係好好好好食~其他主食份量都好大
泰式酸辣海鮮湯河粉($58)
泰式炒金邊粉($52)
串燒(堂食六串起)
雞腎($14)
雞心($14)
雞肝($14)
食落好Creamy,有少少似鵝肝嘅質感🤣
雞肉($14)
一啲都唔會老唔柴,有雞肉味👍🏻
牛肉($14)
比較滑~同埋食得出牛肉味🤤
整體評價,我覺得呢間舖頭係平得來份量好多,同埋真係主攻串燒!佢嘅辣醬真係好好好好食~其他主食份量都好大,大家可以睇位嗌。不過要講嘅係佢嗰度環境比較細,成間舖頭加埋應該得10個座位🤣